Zara Larsson: ”Snälla någon säg till mig varför”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Hård kritik riktas mot Paolo Robertos senaste inlägg på Instagram efter att han erkänt sexköp.

I inlägget skriver Paolo Roberto att ”det är dags att börja försöka plocka upp bitarna av ett krossat liv”.

Även TV4 kritiseras efter publiceringen av en intervju där tv-profilen erkänner att han köpt sex.

Nu får händelsen artister som Veronica Maggio och Zara Larsson att reagera.

Under fredagen gick Paolo Roberto ut i en intervju med TV4 och erkände att han köpt sex.

Det var efter en polisrazzia under torsdagskvällen mot flera sexköpare i centrala Stockholm, som elva personer greps, varav en av dem var Paolo Roberto.

Efter händelsen delade tv-profilen själv ett inlägg på sina sociala medier. Och under lördagsförmiddagen publicerade Paolo Roberto ett nytt inlägg på sociala kanaler där han står iklädd träningskläder och signalerar med en ”tumme upp”.

”Då var det dags att börja försöka plocka ihop bitarna av ett krossat liv...”, skriver han.

Och fortsätter ”Börjar dagen med en löpning och sedan blir det terapi och jobb med mina demoner”.

Möts av kritik i sociala medier

Lördagens inlägg publicerat av Paolo Roberto möter stark kritik i sociala medier. I ett kommentarsfält uttrycker flera personer om sin syn på tv-profilens uppdateringar.

Stå med tummen upp. Lite väl magstarkt. Lider med din familj”, skriver en person.

Allt du lägger upp nu blir till provokationer. Tankarna just nu går inte till dig, för du är just nu inget offer i allmänhetens ögon. Tankarna går till dem du har offrat. Så snälla lägg ned och ”jobba” med dina demoner utan att lägga upp bilder med tumme upp” skriver en annan.

Artisten Zara Larsson, här i en intervju med Aftonbladets Tobbe Ek, undrar hur en sexköpare kan få ta plats i tv-soffan, skriver hon på sin Instagram.
Foto: JERKER IVARSSON
Artisten Zara Larsson, här i en intervju med Aftonbladets Tobbe Ek, undrar hur en sexköpare kan få ta plats i tv-soffan, skriver hon på sin Instagram.

Maggio: ”För sjukt för att låta bli att lägga mig i”

Den svenska artisten Veronica Maggio är en av de som öppet reagerat på Paolo Roberton instagraminlägg.

”Två dygn efter sin betalda våldtäkt är Paolo Roberto redo att bygga upp SIG SJÄLV igen genom, trumvirvel, ännu mer träning och like-fiske. Hur ska HON och alla andra kvinnor i hennes situation byggas upp? Får hon möjlighet att resa sig igen?”, skriver Maggio i ett inlägg på sin Instagram.

Hon fortsätter: ”Jag hoppas att vi någon gång börjar se allvarliga på brott som begås mot utsatta kvinnor. Och att skammen hos förövaren åtminstone är så stark att en ”tumme-upp-träningsbild” strax efter sexköpen inte känns ok.”.

Foto: TT
”Två dygn efter sin betalda våldtäkt är Paolo Roberto redo att bygga upp SIG SJÄLV igen genom, trumvirvel, ännu mer träning och like-fiske”, skriver artisten Veronica Maggio.

Kritiserar Paolos medverkan i TV4

Under lördagssändningen av ”Nyhetsmorgon” i TV4, visas programledaren Jenny Strömstedts intervju med Paolo Roberto. Därefter intervjuades grundarna av kvinnoorganisationerna Talita och #intedinhora, i sändningen på TV4.

Inslaget med Paolo Roberto fick artisten Zara Larsson att reagera på sin Instagram story.

”Snälla snälla säg till mig någon varför en sexköpare, alltså någon som har betalat för en våldtäkt (man kan inte köpa samtycke) får ta plats i tv-soffan och gråta ut? Varför tycker ni det är viktigt att lyfta en känd mans perspektiv på ett övergrepp TV4? HEJDÅ”, skriver hon.

Aftonbladet var under fredagen i kontakt med Fredrick Malmberg, chef för TV4 Nyheterna. Han svarade på kritiken mot tv-kanalen som uppstått efter att man visat intervjun mellan Jenny Strömstedt och tv-profilen Paolo Roberto. Aftonbladet ställde flertalet frågor och fick till svar:

”Vi gör vårt journalistiska uppdrag, hur det tas emot kan vi inte kontrollera. Det tillhör god journalistisk sed att höra alla parter och i det här fallet valde Paolo Roberto att ställa upp på en intervju där han fick kritiska frågor”, skriver Fredrick Malmberg i ett sms till Aftonbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE