Sigge Eklunds nya plan: Lämnar Sverige

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Längtan efter sin bror Fredrik Eklund och hans nyfödda tvillingar blev för stor.

Nu flyttar Sigge Eklund och familjen till New York.

– Det var en oväntad kraft se de här bebisarna, säger han i ”Alex och Sigges podcast”.

I november blev stjärnmäklaren Fredrik Eklund och maken Derek Kaplan föräldrar till tvillingarna Fredrik och Milla.

Sigge Eklund, bror till Fredrik Eklund, åkte snart över till New York för att hälsa på. Och i sin podcast berättar han nu att de två dygnen i USA fick honom att omvärdera sina framtidsplaner helt.

Nu planerar han och familjen att flytta till New York.

– Det var en oväntad kraft att se de här bebisarna, eller att se min brorsa med det här bebisarna. Det är nästan mer skruvat än när man själv får barn, säger Sigge Eklund.

– Att man min brorsa sitter där med tvillingar i famnen är nästan ohanterligt. Kanske delvis för att det varit så knepig väg för honom.

Han syftar på att paret haft en surrogatmamma och att de flera gånger drabbats av missfall.

Varit en jobbig period

Eklund säger att det var svårt att lämna sina nya familjemedlemmar.

På planet hem snurrade tankarna och det var då han och hustrun Malin Eklund bestämde sig.

– Tänk om vi skulle göra det igen ändå, att bo utomlands en tid, dels för att vara nära tvillingarna men också för att utsätta sig igen. Att placera sig själv på en plats där man är vilsen, för att utvecklas.

I december ansökte de om visum, och i veckan fick de svar. Resan blir av. Till en början planerar de att bo i landet i minst ett halvår så barnen (Viggo, Truls och Belle) ska kunna gå i skolan.

Sigge Eklund berättar att den senaste tidens ovisshet har varit tuff. De har sålt sin lägenhet, som de flyttade ut från så sent som i början av mars. Men i stället för att leta nytt boende i Stockholm som planerat har de väntat på ett positivt besked från amerikanska ambassaden.

Under veckan har de bott på hotell.

– Utan några personliga ägodelar blir man ändå lite knäpp, och med barnen som undrar och ställer frågor, det är ju inte friskt. Och det är klart det är ekonomiskt stressande, säger Sigge Eklund.

1 av 2 | Foto: Henrik Brunnsgård
Sigge Eklund och hustrun Malin Eklund.

Avslutar turnén i sitt nya hemland

Men nu är det alltså helt klart, och familjen lämnar landet om bara några dagar, till poddkollegans Alex Schulmans stora förvåning.

Sigge Eklund har funderat på hur det kommer att bli med podcasten, men Schulman är positiv.

– Det var gulligt av dig, men jag har inte känt en enda sekund att det skulle bli sämre. Tvärtom skulle det kännas rikare, säger han.

Sigge Eklund avslöjar dessutom, till Schulmans förtjusning, att han sett till att de avslutar sin miniturné, som de ska ut på i vår, live på ett ställe i New York.

Duon blir alltså en i raden av alla kändisar som gått på export till andra sidan Atlanten. 2016 satte Fredrik Lindström och Henrik Schyffert punkt för sin succéshow ”Ägd” i staden, och samma år gjorde Håkan Hellström sin första New York-spelning

Publicerad:

LÄS VIDARE