Bruce Springsteen blev bjuden på tequila av fans – åkte fast för rattfylla

Stannade motorcykeln för selfies och fick en shot

Publicerad:
Uppdaterad:
Bruce Springsteen är känd för sitt stora intresse för motorcyklar. 2008 auktionerade han ut sin Harley-Davidson från 1994 till välgörenhet.
Foto: STUART RAMSON / TT NYHETSBYRÅN
Bruce Springsteen är känd för sitt stora intresse för motorcyklar. 2008 auktionerade han ut sin Harley-Davidson från 1994 till välgörenhet.

NÖJE

Bruce Springsteen luktade sprit, vinglade och vägrade blåsa i alkoholtestet, enligt polisens rapport.

Han hade kört motorcykel efter att ha druckit tequila med några fans.

– Polisen såg vad som hände och stoppade honom, säger en källa i New York Post.

Tidigare i veckan uppdagades det att rockikonen Bruce Springsteen, 71, åkt fast för rattfylla. Nu finns nya detaljer om vad som hände den 14 november förra året när han greps av polisen i nationalparken Sandy Hook i hemdelstaten New Jersey.

Enligt en källa till New York post ska Springsteen blivit stoppad av några fans när han var ute och körde med sin motorcykel. De ville ta selfies med honom och bjuda på en tequilashot.

– Bruce stannade, tog bilderna, sen bjöd ett av fansen honom på en shot som han tog när han satt på motorcykeln, som inte var igång, berättar källan.

I närheten fanns några poliser som hade sett hela händelsen.

– Polisen såg vad som hände och de stannade Springsteen omedelbart som hade börjat köra vidare.

Vinglade fram och tillbaka

Enligt de första rapporterna ska ”Bossen” ha varit samarbetsvillig.

Men i de dokument som lämnades in till domstolen i går uppger polisen som stoppat Springsteen att han luktat starkt av alkohol, haft glansiga ögon och en tequilaflaska som varit helt tom, skriver AP.

”Born to run”-sångaren hade vägrat blåsa i alkoholmätaren och tydligt vinglat fram och tillbaka när polisen gjort ett nykterhetstest med honom.

”Han tog 45 steg under promenaden fram och tillbaka i stället för 18 som han instruerats till,” skrev polisen.

Han står nu åtalad för vårdlöshet i trafik, rattfylleri och för alkoholförtäring på otillåten plats.

Motsvarande 0,2 promille i blodet

Enligt Daily mail hade han 0,2 promille alkohol i blodet, översatt till svensk mätning, vid gripandet. Det är en fjärdedel av New Jerseys gräns som motsvarar 0,8 promille för rattfylleri – något som väcker frågor om varför han åtalas.

Det är första gången Springsteen åker fast för rattfylla och han förväntas närvara vid rättegången som ska hållas om några veckor. Han riskerar upp till sex månaders fängelse och motsvarande 50 000 kronor i böter.

Var med i bilreklam under Super Bowl

Så sent som i söndags under sportevenemanget Super Bowl syntes Bruce Springsteen i en två minuter lång reklamfilm för bilmärket Jeep. Reklamfilmen togs senare bort från Jeeps Youtube-kanal.

Foto: Michael Zorn / TT NYHETSBYRÅN
Bruce Springsteen.
Publicerad:

LÄS VIDARE