”The rookie”-stjärnan hoppar av efter trakasserier

Afton Williamson vägrar återvända till serien

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Afton Williamson hoppar av ”The rookie”.

På Instagram anklagar hon seriens producent för att inte ha tagit anklagelser om rasism och sexuella trakasserier på allvar.

”De bad mig komma tillbaka till den här säsongen och lovade att ’allt hade hanterats’. Utredningen hade inte ens påbörjats och säsong två hade redan börjat spelas in”, skriver hon.

Inspelningen av Viaplay-serien ”The rookies” andra säsong har påbörjats, men Afton Williamson, 34, vägrar återvända till serien. I ett Instagraminlägg som hon publicerade på söndagen berättar hon att hon hoppar av. Detta efter att seriens producent inte tagit hennes anklagelser om rasism och sexuella trakasserier under inspelningen på allvar och inte heller fört anklagelserna vidare till ansvariga.

Enligt Afton Williamson har hon dels utsatts för rasistiska kommentarer från seriens frisörchef, och det ska också ha eskalerat till ett sexuellt övergrepp på avslutningsfesten.

Sextrakasserad av kollega

Afton Williamson skriver också att hon sexuellt trakasserats av en skådespelarkollega, men inte heller de anklagelserna ska ha tagits på allvar av seriens producent.

Redan dagen efter att hon fört fram sina anklagelser ombads hon att spela in nya scener mot skådespelaren.

1 av 2 | Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN
Afton Williamson.

– Vi tar mycket allvarligt på den här typen av anklagelser. Vi har initierat en oberoende utredning som pågår och därför vore det olämpligt att kommentera just nu, säger en talesperson för tv-seriens produktionsbolag i ett uttalande enligt Hollywood Reporter.

Men Afton Williamson tycks inte tro att utredningen kommer att leda till något.

”De bad mig komma tillbaka till den här säsongen och lovade att ’allt hade hanterats’. Utredningen hade inte ens påbörjats och säsong två hade redan börjat spelas in”, skriver hon i Instagraminlägget.

”Jag tackade nej och har hoppat av”, fortsätter hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN