”Dr Phil”-medarbetare anklagas för att ha drogat gäster

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Matt Sayles / TT NYHETSBYRÅN
Dr. Phil

Realityprofilen Todd Herzog gästade Dr. Phil 2013 för att prata om sitt alkoholproblem.

Han dök upp nykter – men fann en stor flaska starksprit i sin loge.

Nu anklagar han produktionen för att ha manipulerat honom till återfall – för att skapa bättre tv.

Todd Herzog, 32, vann ”Survivor”, den amerikanska motsvarigheten till ”Expedition Robinson”, 2007. Sedan dess har han kämpat mot alkoholism.

2013 anmälde hans förtvivlade föräldrar honom till ”Dr. Phil”, tv-programmet där Phillip McGraw, 67, hjälper personer att komma tillrätta med olika problem och missbruk.

Todd Herzog hävdar i en intervju med STAT att han anlände till inspelningen helt nykter. Men väl där fann han två liter starksprit i sin loge, tillsammans med energidrycker och apelsinjuice. Todd Herzog halsade flaskan.

”En dödlig kombination”

Precis före sin entré i programmet, blev han även erbjuden ångestdämpande tabletter av en medarbetare i tv-produktionen, menar han.

– ”Det här kommer lugna dina nerver”. Jag hade druckit och tagit Xanax och jag vet att det kan vara en dödlig kombination. Varför det gavs till mig, vet jag inte, säger han i intervjun.

Todd Herzog, som säger att det var första gången han testade den typen av tabletter överhuvudtaget, reagerade dåligt. Från att ha anlänt till tv-programmet som sansad och klartänkt, raglade han nu istället in i studion med hjälp av bland andra Dr. Phil.

Produktionen nekar

Sluddrandes berättade han om sina alkoholproblem i programmet, varpå Dr. Phil bad honom utföra ett alkoholtest.

I intervjun riktar han skarp kritik mot hela upplägget.

– Min pappa blev rasande, för han hade sett mig helt nykter ungefär en och en halv timme tidigare. Jag fattar att det är ett tv-program och att de vill visa den smärta jag upplever, men vad hade hänt om jag hade dött där?

Enligt STAT nekar produktionen till anklagelser och hävdar att gäster med missbruk hela tiden övervakas.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN