Pink tillbaka på scenen efter hälsoproblemen – hyllar läkaren

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Pink tvingades skjuta fram utsålda konserter i Sydney med kort varsel på grund av sjukdom.

I fredags ställde hon sig på scenen igen – och visade upp läkaren som behandlat henne.

– Du räddade mitt liv! Du är den ende läkaren som någonsin har gillat mig, sa artisten i ett hyllningstal uppger Daily mail.

Pink, 38, har kämpat mot sjukdom från och till under sin pågående turné i Australien och Nya Zeeland.

I början av augusti lät stjärnan meddela att hon tvingades ställa in en utsåld konsert på grund av sjukdom. Hon diagnostiserades med ett magvirus och fick läggas in på sjukhus över natten. Beskedet kom bara timmar innan spelningen skulle ha börjat, till många fans besvikelse som rest långväga för att se sin idol.

Allt som allt har Pink tvingats skjuta fram fyra konsertdatum samt ställa in flera åtaganden på grund av sin sviktande hälsa.

I fredags återvände hon till scenen – och återförenades även med läkaren som behandlat viruset.

1 av 2 | Foto: Quinn Rooney / GETTY IMAGES GETTY IMAGES ASIAPAC
Pink uppträdde i Melbourne i Australien.

Hyllade läkaren på konsert

Pink avbröt sin show på Qudos Bank Arena i västra Sydney, för att hylla läkaren som hon kallar ”Doktor Faz”.

I ett känslosamt tal berättade hon för tusentals människor hur läkaren räddat hennes liv. Läkaren själv satt i publiken. Han såg såväl generad som upprymd ut när kamerorna plötsligt zoomade in honom, enligt the Daily mail.

– Jo, Doktor Faz är här. Han tog hand om mig på St. Vincent’s och han är här!, sa artisten till publiken, som svarade med en rungande applåd.

Bilder av läkaren har spridits på Twitter.

– Hej! Du räddade mitt liv! Du är den ende läkaren som någonsin gillat mig, fortsatte hon i sitt hyllningstal.

– Ingen annan ville ha något med mig att göra, skämtade hon från scenen och försäkrade alla om att hon i dag mår bra igen.

Det är inte första gången Pink har tvingats ställa in konserter på grund av sjukdom. I mars sköt hon upp en spelning i Montreal och förklarade då för fansen att ”hela familjen kämpat med ett hemskt virus eller influensa i över två veckor och att hon kämpat sig igenom flera shower eftersom det suger att skjuta fram dem.”

Ställde in i sista minuten

Hennes uppskjutna Sydney-konserter har dock upprört fansen. Arrangörernas sena besked fick många att ta till Twitter för att ventilera sin ilska. Dessutom spreds en bild på Pink när hon solade på stranden med sina barn i samband med hennes inställda konserter. I början av augusti kände sig artisten tvingad att ryta ifrån på Instagram.

”Det här avbrottet i Byron planerades in redan 2017, som ett sätt att komma utanför hotellet och ha lite tid med mina barn. Jag har redan varit sjuk två gånger (barnen också) på den här Australien-turnén, men första gången vi blev sjuka kunde jag ta mig ienom det. Den här gången, och vad den här parasit-paparazzi-fotografen inte visar är två läkarbesök i Byron två dagar i rad, antibiotika, nässpray, halsspray, en skrikande baby mitt i natten, varje natt, medan mamma ger honom varma bad och berättar för sin dotter att allt är bra”, skriver hon i ett inlägg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN