Veteranen nobbar Allsång på Skansen

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:

Robert Gustafsson väljer sommarteater framför Solliden

1 av 3 | Foto: OLA AXMAN
Robert Gustafsson väljer Kalmar före Stockholm i sommar.

Publikfavoriten nobbar Petra Marklund.

Robert Gustafsson väljer sommarteater i Kalmar före Allsång på Skansen.

– Det blev en så stor apparat, säger han.

Han är Allsång på Skansens flitigast återkommande gäst. Men inte heller i år gästar Robert Gustafsson programledaren Petra Marklund. Gustafsson väljer att hålla sig borta från Sollidenscenen i sommar.

– Den traditionen bröts för flera år sen, säger han.

Medverkat 16 gånger

Totalt 16 gånger har han medverkat i SVT:s flaggskepp. Från 1995 till 2009 var han med varje år när Lasse Berghagen och Anders Lundin var programledare. 2013 återvände han och gästade Måns Zelmerlöw som sin karaktär Roland Järverup tillsammans med dansbandet Rolandz.

– Jag avverkade två programledare och sen var jag med en gång med Måns. Nu känner jag inte nåt krav. Den där grejen växte och blev större och större så överraskningen blev ingen överraskning. Det handlade mer om på vilket sätt jag skulle dyka upp, säger han.

Spelar fars i Kalmar

I sommar väljer Robert Gustafsson bort Allsång på Skansen och kommer istället spela farsen ”Tresteg i snedsteg” på Krusenstiernska teatern i Kalmar tillsammans med bland andra Thomas Petersson, Annika Andersson och Carina Lidbom.

Du sa krav, kändes det så?

– Ja, det blev ju till slut att man gick och funderade på det där en hel sommar, sen ringde jag nån producent och sa när jag tänkte komma och vad jag skulle göra. Sen skulle det hemlighållas och smusslas. Det blev en så stor apparat, men visst gillade jag det. Det var kul. Ett tag, säger Robert Gustafsson.

SVT vill inte kommentera vilka artister som medverkar eller inte i Allsång på Skansen förrän efter den presskonferens som hålls på onsdag där årets artister presenteras.

Publicerad: