Idol-Dao drabbad av hjärnskakning inför sändning

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Dao Molander di Ponziano har drabbats av en hjärnskakning.

Idolsemifinalisten skadade sig efter att ha spelat ett VR-spel.

– Vi hoppas och håller tummarna att Dao mår så pass bra att hon kan genomföra kvällens semifinal, säger Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol”.

I kväll ska Tusse Chiza, Freddie Liljegren och Dao Molander di Ponziano göra upp om vilka två som står i finalen i Globen nästa fredag. Och för den sistnämnda har det varit skakiga timmar innan den direktsända semifinalen.

”Jag är så uschlig och mår illa”

Under torsdagen drabbades Dao av en hjärnskakning efter att ha spelat ett VR-spel (Virtual reality). På sin Instagramstory berättar hon om händelsen.

– Jag vill bara förklara varför jag inte kommer vara aktiv i dag och varför jag kanske inte kommer vara på mitt bästa i kväll, säger hon i inlägget och fortsätter:

– I går så råkade jag springa in i en vägg. Jag mår skit och åkte till akuten, jag har hjärnskakning. Jag är så uschlig och mår illa, har ont i huvudet och allt vad det är.

1 av 3 | Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Dao Molander di Ponziano.

”Vi hoppas och håller tummarna”

Nu ska hon försöka återhämta sig fram tills att sändningen startar i TV4.

– Jag försöker bara hitta kraft till i kväll, fortsätter hon på sin Instagramstory.

Malin Knave, exekutiv producent för ”Idol 2019”, utvecklar händelsen och hur TV4 agerar.

– Dao fick igår en hjärnskakning och besökte akuten, efter en olycka under ett VR-spel. Hon mår i nuläget okej men har ont i huvudet. Vi har, som alltid, två deltagaransvariga samt sjukvårdspersonal på plats under kvällens sändning. Vi hoppas och håller tummarna att Dao mår så pass bra att hon kan genomföra kvällens semifinal, säger hon.

Kommer ni vidta några åtgärder eller göra något för att underlätta för Dao?

– Vi har som sagt alltid sjukvårdspersonal på plats samt våra fantastiska deltagaransvariga som ständigt är med idolerna. Utöver detta hoppas vi bara i nuläget att Dao kommer kunna genomföra kvällen, säger Malin Knave.

”Idol” visas fredagar på TV4 och TV4-play 20.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN