Joaquin Phoenix

LA-polis ökar närvaro inför ”Joker”-premiär

Av: 

TT

Alex Hartelius

NÖJE

Los Angeles-polisen säger att man kommer att öka närvaron vid stadens biografer i samband med att filmen ”Joker” har premiär nästa vecka.

Enligt LA-polisen finns det inte någon höjd hotbild i staden, men man väljer ändå att vidta åtgärder då ”Joker” har kritiserats för att uppmana till våld.

Joaquin Phoenix, 44, spelar huvudrollen i filmen som skildrar den misslyckade och mentalt plågade standup-komikern Arthur Flecks väg mot att bli Batman-skurken Jokern.

Filmen släpps sju år efter det att tolv personer dödades och ett sjuttiotal skadades då en maskerad man sköt mot publiken under en visning av Batman-filmen "Dark knight rises" i Aurora, Colorado. Tidigare i veckan skrev anhöriga till flera av offren i Aurora-skjutningen ett brev till filmbolaget Warner Bros, som står bakom ”Joker”, och uttryckte sin oro för hur den nya filmen kan påverka människor samt bad filmbolaget att uttala sitt stöd för strängare vapenlagar i USA.

– När jag först såg filmtrailern blev jag helt förfärad. Och när jag grävde lite djupare och upptäckte att det finns så mycket onödigt våld i filmen fick jag kalla kårar, säger Sandy Phillips, vars dotter Jessica dog i skjutningen, till BBC.

Vissa biografer har även förbjudit biobesökare att vara utklädda under visningarna av ”Joker”.

Filmen har svensk premiär den 4 oktober. Vid världspremiären på filmfestivalen i Venedig i augusti belönades filmen med Guldlejonet för bästa film och fick åtta minuters stående ovationer.

Film, musik, tv, och kändisar - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Joaquin Phoenix

LÄS VIDARE

Phoenix: För mig är Joker det normala

ÄMNEN I ARTIKELN

Joaquin Phoenix

Filmfestivalen i Venedig

Batman

USA