Sara Danius hoppar av som vintervärd i P1

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

På läkares order: ”Varnat mig för risken för överansträngning och ordinerat vila i tre veckor” – Ersätts av Klum

Sara Danius hoppar av som vintervärd i P1 – på läkares order.

Den tidigare akademiledamoten är för sjuk för att kunna medverka.

– Även Sara Danius kan bli sjuk och drabbas av hög feber, hur osannolikt det än kan låta, säger hon i ett pressmeddelande.

Sara Danius, 56, sommarprat i P1 var ett av sommarens mest uppmärksammade och hon blev en av värdarna som önskades mest när lyssnarna blev tillfrågade vilka de ville höra som vinterpratare i den kommande säsongen av ”Vinter i P1”.

Men nu hoppar den tidigare akademiledamoten av uppdraget. Hon har blivit för sjuk, meddelar Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

– Även Sara Danius kan bli sjuk och drabbas av hög feber, hur osannolikt det än kan låta. Mina läkare har varnat mig för risken för överansträngning och ordinerat vila i tre veckor. Eftersom jag är en lydig patient brukar jag göra som mina läkare säger. Jag ligger nu till sängs och rullar tummarna i väntan på bättre tider, säger hon i pressmeddelandet.

Han ersätter

Danius ersätts nu av fotografen och filmskaparen Mattias Alexandrov Klum, 50, som tidigare medverkat i ”Sommar i P1” 1997 och 2008 samt ”Vinter i P1” 2014.

– Vi är väldigt ledsna över att Sara Danius inte kan fullfölja sitt vintervärdskap. Väldigt många lyssnare har sett fram emot att höra henne igen efter det uppskattade ”Sommar”-programmet i somras. Samtidigt gläds vi åt att Mattias Alexandrov Klum med kort varsel tackat ja till att åter blir vintervärd, eftersom även han stod högt upp på lyssnarnas önskelista, säger programchefen Bibi Rödöö, i ett pressmeddelande.

– Mitt vinterprat den här gången ska handla om avancerad självcurling, att få bli berörd och beröra andra tillsammans med min partner Iris, om den nyupptäckta kärleken till livet och om mitt eget uppvaknande, eller ”Mattias 2.0” om man så säger, säger Klum.

Publicerad:

LÄS VIDARE