Lill-Babs hyllas – med egen utställning

Folkkära artisten får egen utställning i Järvsö

Av: Johan M Söderlund

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Vilhelm Stokstad
Lill-Babs i sitt hem i Järvsö 2014.

Lill-Babs får en egen utställning.

Döttrarna hyllar sin mamma i hembygden Järvsö i sommar.

– Tack för att ni finns och fortsätter hedra mammas minne tillsammans med oss, skriver de på Instagram.

Nu avslöjar Barbro ”Lill-Babs” Svenssons döttrar Malin Berghagen, 52, Kristin Kaspersen, 49, och Monica Svensson, 64, i sociala medier hur deras mammas minne ska leva vidare.

I sommar öppnar en utställning om Lill-Babs på Stenegård i den folkkära artistens hembygd Järvsö. Det var en betydelsefull mötesplats för henne och för döttrarna betyder det extra mycket att utställningen är just där.

”Vi skulle kunna säga att cirkeln sluts för i nästan exakt samma lokaler fanns faktiskt en något mindre Lill-Babs utställning i början av 2000-talet”, skriver döttrarna i ett gemensamt inlägg på Instagram.

Premiärdatum inte klart

Lill-Babs dog den 3 april 2018 i cancer. Och döttrarnas saknad efter sin mamma är fortfarande stor.

”Vi kan med ett kärleksfullt facit i hand säga att mammas kärlek och godhet hittat hem hos så många och ni har genom alla era minnen om mamma så generöst delat med er av till oss i familjen”, skriver de.

Vilket datum utställningen invigs är inte klart än.

”Vissa delar av den nuvarande utställningen kommer ni så klart att känna igen men vi vill samtidigt utveckla den och bjuda in er än mer i mammas minnesrika liv”, skriver Malin Berghagen, Kristin Kaspersen och Monica Svensson om utställningen.

Publicerad:

LÄS VIDARE