Här är första bilderna från ”438 dagar” med Skarsgård

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Schibbye och Johan Persson satt fängslade i Etiopien i 438 dagar.

Nu släpps de första bilderna ur filmen om deras historia.

– Jag är stolt att vara med och berätta en historia som verkligen bör berättas, säger Matias Varela som tillsammans med Gustaf Skarsgård har huvudrollerna.

Den 1 juli är det sju år sedan journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson greps i samband med ett uppdrag i regionen Ogaden i Etiopien. De dömdes till elva års fängelse för terrorism. Deras fall fick stor uppmärksamhet, och efter att ha suttit fängslade i 438 benådades svenskarna och släpptes fria.

Martin Schibbye släppte senare boken 438 dagar där han skildrade fängelsetiden, en bok som nu blir film.

Hollywoodsvenskarna Gustaf Skarsgård och Matias Varela gör rollerna som Martin Schibbye, respektive Johan Persson.

1 av 6 | Foto: Charlie Sperring, Miso Film
Gustav Skarsgård och Matias Varela i ”438 dagar”.

Vänner i 25 år

I de första bilderna som nu släpps från filmen, inspelad i Sydafrika, syns Skarsgård och Varela posera likt Schibbye och Persson i det som var den som första bilden på dem efter att de gripits.

– Jag är stolt att vara med och berätta en historia som verkligen bör berättas. Där det finns ett patos. Det är två personer som velat göra nånting som är större än deras eget ego. Att få göra detta tillsammans med Gustaf som jag känt i 25 år är jättehäftigt, säger Matias Varela i ett pressmeddelande.

Även Gustaf Skarsgård hyllar sin vän.

– Det är fantastiskt att få jobba med Matias. Vi får mycket gratis av 25 års vänskap. Vi har gått igenom mycket ihop. Det är en otrolig styrka, säger han.

”438 dagar” regisseras av Jesper Ganslandt, som bland annat gjort ”Farväl Falkenberg” och ”Apan”. Manus är skriivt av Peter Birro som bland annat ligger bakom hyllade ”Monica Z” och ”Upp till kamp”.

Filmen beräknas ha premiär i Sverige hösten 2019.

LÄS OCKSÅ

”Narcos”-stjärnan Matias Varela: ”Folk i LA vet vem jag är nu”

Publicerad:

LÄS VIDARE