Buffy och vampyrerna

Klart: Vampyrslaktaren Buffy kommer tillbaka

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

En av 90-talets mest populära serier får nytt liv.

Buffy ska döda vampyrer igen.

”Buffy och vampyrerna” får en nyversion, rapporterar Variety. Det är produktionsbolaget 20th Century Fox Television som har beslutat sig för att spela in en omstart av den omåttligt populära tv-serien som sändes mellan 1997 och 2003.

Den här gången är tanken att en svart skådespelare ska gestalta huvudrollfiguren Buffy i hennes kamp mot ondskan. I Övrigt är det oklart hur rollbesättningen kommer att se ut.

Originalseriens skapare Joss Whedon tar på sig rollen som exekutiv producent och har tillsammans med Monica Owusu-Breen arbetat fram manuset. Framgångarna med Buffy blev Whedons språngbräda i karriären, och han har senare bland annat regisserat två ”Avengers”-filmer.

Baserad på 90-talsfilmen

”Buffy och vampyrerna” bygger på filmen ”Buffy – vampyrdödaren” från 1992. Handlingen utspelar sig i den fiktiva staden Sunnydale, där den tonåriga rollfiguren Buffy Summers tvingas bekämpa en ständigt lurande ondska i form av vampyrer.

Serien med Sarah Michelle Gellar i huvudrollen var enormt omtyckt världen över och har i efterhand blivit föremål för allt från akademiska uppsatser till böcker. Buffy-världen ”Buffyverse” har dessutom en fullmatad fansida på nätet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

90-talsskådisarna – som har bytt bana

ÄMNEN I ARTIKELN

Buffy och vampyrerna

Sarah Michelle Gellar

Joss Whedon