SVT:s krisstrategi under ”Allsång på Skansen”

Sanna Nielsen: Än så länge är alla friska

Publicerad:
Sanna Nielsen.
Foto: Erik Simander / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen.

NÖJE

Pandemin var nära att sätta stopp för ”Allsång på Skansen”.

Nu avslöjar Sanna Nielsen att produktionen har infört en krisstrategi för att kunna genomföra programmet.

– Vi har jättemycket förhållningsregler, säger programledaren.

Efter förra veckans dragspelssuccé är programledaren Sanna Nielsen, 35, inne på sitt fjärde program av ”Allsång på Skansen” för säsongen.

Det innebär också att många nya människor har kommit och gått under inspelningsdagarna – mitt under den pågående pandemin.

Nu berättar Sanna Nielsen om krisplanen som gjort det möjligt att genomföra produktionen i år. Alla medarbetare undersöks innan de får ta sig in på området.

– Vi har jättemycket förhållningsregler här på Skansen. Vi tar tempen och de kollar oss innan vi går in varje måndag och tisdag. Allting flyter på som det ska göra, säger hon.

Får inte träffas

Dessutom är personal och artister är uppdelade bakom scen.

– Vi är utomhus också, så vi håller verkligen våra avstånd och gör som vi har blivit tillsagda.

Hittills har det fungerat. Än så länge har Sanna Nielsen och resten av medarbetarna i allsångsproduktionen hållit sig friska.

Foto: Stina Stjernkvist / TT NYHETSBYRÅN
”Allsång på Skansen” sänds utan publik i år.

Många debutanter

I kvällens program gästas Sanna Nielsen av veteranerna Mando Diao som senast var med 2017. Även av Myra Granberg, Anis Don Demina, Zikai och barnfavoriterna Kokobäng som alla gör sin allsångsdebut i år.

– Det är superkul med debutanter. Jag vill att de ska känna sig välkomna och att de ska tycka det är kul att vara här. Jag vet själv hur det var när man var debutant i det här programmet. Det är så stort och man är lite nervös.

Programledaren säger att hon själv alltid har hög puls innan sändning.

– Jag får fjärilar i magen och det är ändringar i manus och det blir alltid någonting som ska bli lite bättre precis innan klockan slår åtta. Man får ju adrenalinkick till tusen.

”Allsång på Skansen” sänds tisdagar klockan 20.00 i SVT1 och SVT Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE