Mikael Persbrandt nära klippas bort ur storfilmen

Guy Ritchie och Charlie Hunnam berättar om jobbet med svensken

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo / AFTONBLADET / 85440
Bodybuildingen bäddade för Persbrandt i Guy Ritchies ”King Arthur: legend of the sword”

NÖJE

NEW YORK

Mikael Persbrandt är bara med i en handfull scener i den Sverigeaktuella storsatsningen ”King Arthur: legend of the sword”.

Men filmen kan ändå bli hans språngbräda in i Hollywood.
För Nöjesbladet berättar regissören Guy Ritchie och huvudrollsinnehavaren Charlie Hunnam om varför de räddade den omstridde svensken från att bli bortklippt.

– Mikael var min favorit på inspelningen, säger Guy Ritchie.

Ändå höll det internationella äventyret på att sluta i moll för 53-årige Mikael Persbrandt.

När den brittiske regissören som tidigare var gift med Madonna klippt färdigt en tidig version av actionfilmen fanns svenskens vikingakung inte ens med.

– Jag hade klippt bort slutscenen. Tappar man den tappar man alla hans andra scener också. Så stackars gamle Mikael hamnade på klippgolvet, säger Ritchie när han tar emot Nöjesbladet på ett hotell på Manhattan.

– Men på grund av min kärlek för Mikael och hans bodybuilding på 80-talet fick han vara kvar (skratt).

Bodybuilding?

– Mikael är en stor varelse och han pratade om sitt kroppsbyggande på 1980-talet. Jag gillar killar som gillar bodybuilding från den tidseran och jag älskar allt om honom så mycket. Därför fann jag ett sätt att integrera och behålla berättelsen.

Blanda kortleken

Men varför strök du honom från början?

- Vikingaspåret blev överflödigt. Men när jag började flytta om scenerna kände jag att jag inte kunde förlora Mikael. Jag gillade verkligen hans insats.

King Arthur är den första av sex planerade filmer om den mytomspunne medeltidskungen, spelad av Charlie Hunnam. Tittarna får följa Arthur från barndomen, som föräldralös, uppvuxen på bordell, till en självsäker man som kämpar för att vinna tillbaka rätten till tronen från sin farbror, Vortigern (Jude Law).

– Filmmakande handlar mycket om att blanda den kortlek med scener man har och flytta om dem. Det gjorde jag i det här fallet. Till slut kunde jag använda alla korten, säger Ritchie.

Hunnam, tidigare mest känd för rollen i tv-serien ”Sons of anarchy”, var helt på regissörens sida när det gällde svensken.

Bra vara farlig

– Jag älskade Mikael. Jag rekommenderade faktiskt honom för regissören Michael Noer när det såg ut som om dansken Roland Möller inte skulle kunna göra nyinspelningen av ”Papillion”. Mikael hade varit perfekt i den rollen.

– Guy och jag var väldigt glada över att Mikael var med och har pratat om hur vi ska göra hans roll mycket större om det blir fortsättning.

Känner du till att han i Sverige har rykte om sig som rätt vild?

– Det förstår jag absolut (skratt). Men ska man spela hårding på vita duken hjälper det att vara stor och ha lite av den läggningen inom sig.

– Mellan ”action” och ”bryt” vill man tro att ens motspelare skulle kunna vara farlig.

Hunnam uppger att han hade några konfliktfyllda scener mot svensken.

– Även om jag gav honom min hårdaste blick avfärdade han bara den.

Han skrattar.

– Jag skulle verkligen inte vilja gå i klinch med Mikael. Han framstår som en skräckinjagande motståndare.

Publicerad:

LÄS VIDARE