”Game of thrones” Andrew Dunbar död

Av: Felix Blom

Publicerad:
Uppdaterad:

Skådespelaren Andrew Dunbar, 30, hittades död i sitt hem i Nordirland under julhelgen.

Dunbar är mest känd för sin medverkan i HBO:s succéserie ”Game of thrones”.

Flera medier rapporterade kring händelsen men blandade då ihop skådespelaren med hans amerikanska namne.

Det var i sitt hem i Belfast, Nordirland, som skådespelaren påträffades död på julafton, rapporterar Mirror. Andrew Dunbar har de senaste åren skymtats flera gånger i ”Game of thrones” där han agerat krigare i stridsscener. Dunbar var också dubbelgångare åt Alfie Allens karaktär Theon Greyjoy i samma serie.

Nu sörjs den bortgångne skådespelaren av sina kollegor. Ansvarige för statistsminkning på inspelningen av ”Game of thrones”, Pamela Smyth, menar att Dunbars närvaro vid inspelningarna utmärkte sig.

 – Av alla tusentals statister som passerade här och medverkade så stod verkligen Andrew ut, säger hon till Belfast First.

Kollegan Andy McClay säger att Dunbar kommer att saknas av många.

 – Många kommer att resa långt för att närvara vid hans begravning. Skådespelare, regissörer och sminköser. Alla som träffat Andrew älskade honom.

Andrew Dunbar med scenkläder från Game of thrones.
Foto: HBO
Andrew Dunbar med scenkläder från Game of thrones.

Bisarra förväxlingen

Rapporterna om skådespelarens bortgång började komma under mellandagarna och spreds snabbt i flera medier. Dock kom den som en chock för den amerikanske skådespelaren som också bär namnet Andrew Dunbar. Flera tidningar publicerade nämligen hans bild i samband med nyheten om den irländske Dunbars död.

Amerikanen Andrew Dunbar gick snabbt ut på Instagram och dementerade nyheten om sin påstådda bortgång:

”Jag mår bra! Det är väldigt märkligt att jag ens ska behöva skriva detta. Men då jag har fått så många meddelanden om att jag är död så måste jag. Det är inte sant. På grund av några lata journalister som förväxlat min bild med hans namn så har jag blandats in i hans tragiska bortgång. Vill bara reda ut det här och skickar mina kondoleanser till hans familj och vänner.”

Andrew Dunbar, från Irland, blev 30 år.

Publicerad:

LÄS VIDARE