Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022

Två programledare? Eller kanske tio som ifjol?

Nu är det klart.

Nästa års Melodifestival får en programledare och han heter Oscar Zia.

– Jag är väldigt peppad, säger han.

Trots att det råder lågsäsong för Mellon är det tydligt att temperaturen börjar stiga i landet. Många är fantasterna som nu vill ha svar på hur nästa års Melodifestival, den 62:a upplagan, kommer att se ut.

I våras fick hela tio personer äran att programleda. Nu är det klart att nästa års fest kommer att programledas av en person – Oscar Zia, 24.

– Det känns väldigt skönt att äntligen få prata om det här. Jag var väldigt nervös när jag fick frågan för att jag aldrig trodde att jag skulle kunna hålla det hemligt så här länge, säger Oscar Zia under SVT:s presskonferens.

Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022.
Oscar Zia leder Melodifestivalen 2022.

– Jag har tittat på Melodifestivalen sen jag var liten, hela familjen skulle titta och ingen fick prata, jag ville inte missa en sekund. Jag är väldigt peppad och jag ska göra mitt bästa för att leda tittarna genom denna fest.

Givet val

Enligt Anette Brattström, projektledare för Melodifestivalen, var valet av programledare ganska givet.

– Han har ju ett brinnande intresse och har själv varit med och tävlat. Men framför allt gjorde han en fin debut i vårt eget program förra säsongen och med det kände vi att vi nyfikna på att utveckla det och ta steget vidare fullt ut i sex program, säger hon till Aftonbladet.

Under presskonferensen avslöjades dessutom att Oscar Zia kommer att få sällskap på scenen under deltävlingarna.

– Jag kommer att bjuda in kompisar, folk jag inte känner, människor jag tror skulle göra det bra eller personer som behöver lära sig att älska Mello, säger han utan att nämna några namn.

Anette Brattström är projektledare för Melodifestivalen.
Anette Brattström är projektledare för Melodifestivalen.

”Hela Sveriges fest”

På grund av coronarestriktionerna tilläts ingen publik under årets Melodifestival och samtliga deltävlingar hölls i Stockholm.

2022 hoppas man på en återgång till tidigare års upplägg.

– Melodifestivalen är hela Sveriges fest och vår absoluta ambition är att få ut den i landet igen. Vi får se hur det utvecklar sig, men planen är en turné. Vi är hoppfulla, säger Anette Brattström under presskonferensen.

Melodifestivalens första deltävling äger rum i Malmö den 5 februari. Finalen planeras till den 12 mars på Friends Arena i Stockholm.


Melodifestivalens städer 2022:

5/2 Malmö – Malmö Arena

12/2 Göteborg – Scandinavium

19/2 Linköping – Saab Arena

26/2 Lidköping – Sparbanken Arena

5/3 Örnsköldsvik – Hägglunds Arena

12/3 Stockholm – Friends Arena

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN