Idris Elba om sin nya roll – som kickboxare: "Jag grät floder"

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

När Idris Elba tränar för att bli kickboxare i sin nya tv-serie, är det inte bara tuffa ryggskador som sätter honom på prov.

– Det var definitivt väldigt emotionellt, säger skådespelaren om inspelningstiden.

1 av 6

Förra året testade Idris Elba, 43, sina gränser i Discoverys dokumentärserie ”No limits”. Nu utmanar han den egna kroppen, i serien ”Idris Elba: Fighter”, där han som titeln antyder kämpar för att bli professionell kickboxare.

Elba tränade kickboxning när han var yngre, men aldrig på den nivå som han fått testa på genom programmet. Och det har kostat, fysiskt och psykiskt.

– Tidigt i träningen sa de att jag hade en ryggskada och att det skulle bli tufft att sparkas. Det var dåliga nyheter, jag ville ge upp, säger Idris Elba.

Skådespelaren hann även skada magen och få sin näsa ommöblerad vid flera tillfällen innan inspelningen var över.

”Grät bokstavligen floder”

I programmet reser Idris Elba världen över för att träna med olika experter, för att i slutändan gå en riktig kickboxningsmatch. Även om det var fysiskt brutalt många gånger, var det stundtals minst lika jobbigt emotionellt.

– I Kyoto, Japan, mediterade jag för första gången. Det var ganska känslosamt. Jag grät bokstavligen floder. Munken som jag mediterade med sa att fast vi var lika gamla så var jag så mycket mer stressad än han. Utan att känna mig kunde han se att mycket i mitt psyke behövde komma ut, säger Idris Elba.

Det låter som en känslomässig resa?

– Den delen var definitivt väldigt emotionellt. Men även hela träningsbiten. Man lärde känna sina tränare ganska bra, vi fick ett starkt band. Och att se dem in i ögonen när man hade det extra tufft med en övning och de bad en gräva djupare, det var känslosamt.

Vill inte prata Bond

I fjol körde Idris Elba snabba bilar och flygplan, i år ska han bemästra kickboxningens värld. Ett naturligt steg skulle onekligen vara att bli nästa James Bond, som många fans önskat sig de senaste åren. Elba själv verkar dock inte längre vilja prata om ämnet.

När en journalist försöker leda in intervjun på Bond, blir hen snabbt tillrättavisad av en pressansvarig som talar om att intervjun ”endast gäller Elbas nya serie”.

Så, om inte Bond, vad blir nästa steg för stjärnskådisen?

– Astronaut, skojar Idris Elba, för att sedan bli allvarlig.

– Om Discovery betalar, då drar jag till rymden.

”Idris Elba: fighter” har premiär 28 mars på Discovery channel.

Publicerad:

LÄS VIDARE