Zara Larsson glädje efter vinsten: Jag älskar er

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ian Gavan / Getty Images Europe

NÖJE

Den koreanska popgruppen BTS blev flerfaldigt prisad på årets upplaga av MTV:s EMA-gala.

På grund av coronapandemin arrangerades galan i virtuell form, med förinspelat material från flera platser – bland annat Globen i Stockholm där Zara Larsson uppträdde – och vann pris för Bästa nordiska akt.

– Tack, alla som röstade på mig! Jag älskar er, skriver hon på Instagram.

Den brittiska popgruppen Little Mix lotsade publiken genom en afton i pandemins tecken, eller närmare bestämt i dess skugga. Publikens jubel var pålagt, eftersom ingen publik fanns i den virtuella studion som projicerades kring programledarna.

– I dessa konstiga tider har man ingen aning om det faktiskt är någon som lyssnar, så det här är underbart, sade Chris Martin i Coldplay i ett inspelat videomeddelande när det stod klart att det brittiska bandet tilldelats pris i kategorin bästa rock.

Den svenska artisten Zara Larsson vann priset i kategorin Bästa nordiska akt. Men galans stora vinnare var sydkoreanska BTS, som de senaste åren har blivit en global framgångsmaskin. K-popgruppen belönades med utmärkelser i kategorin bästa grupp för låten "Dynamite" samt för gruppens egna virtuella konsert "Bang bang con" som direktsändes i somras.

Ekon från en musikvärld från förr gav sig tillkänna i "in memoriam"-delen, då Kraftwerks Florian Schneider och Rushtrummisen Neil Peart samsades med andra stora namn som lämnat jordelivet det gångna året, som Juice Wrld, Pop Smoke och Chynna Rogers.

Foto: MTV/Getty Images
Den sydkoreanska popgruppen BTS tackar för ett av sina priser under MTV EMA-galan.
Publicerad:

LÄS VIDARE