Tittare får bestämma slutet i Black Mirror-film

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 5 | Foto: Stuart Hendry/Netflix / BlackMirror_Bandersnatch_240418-

NÖJE

Futuristiska Black Mirror var en av de mest populära tv-serierna 2018 och många har undrat om och när nästa säsong får premiär.

Under fredagsmorgonen överraskade Netflix med att plötsligt släppa den fristående Black Mirror-filmen ”Bandersnatch”.

Enligt tidigare läckta uppgifter, bland annat ett inlägg från ett av Netflix officiella Twitterkonton, planerade Netflix att släppa nya avsnitt av den populära serien i december. Men när året går mot sitt slut har avsnitten inte setts till.

Kanppt ett dygn efter att Netflix släppt en ny trailer har filmen under fredagsmorgonen ”Black Mirror: Bandersnatch” premiär.

Filmen är inte bara helt fristående från tv-serien utan även historisk. Den låter nämligen tittaren själv bestämma äventyret.

Interaktivt berättande

Black Mirror har tidigare haft flera avsnitt i samma längd som en långfilm, men Bandersnatch är den första officiella fristående filmen, som är 89 minuter lång.

The Hollywood Reporter har tidigare skrivit om Black Mirrors och Netflix plan på att skapa en interaktiv berättelse, där tittaren får göra val för att föra berättelsen framåt. Berättartekniken har setts till i tv-spels-industrin i flera år. Nu är Black Mirror först att ta tekniken till filmmediet.

Hur du som tittare gör för att styra händelseförloppet i filmen instrueras i en video precis innan filmen börjar.

Första officiella filmen

Bandersnatch utspelar sig på 1980-talet och den unga programmeraren Stefan (Fionn Whitehead) vill skapa ett datorspel, inspirerat av en äventyrsroman han läste som barn. I trailern ses Stefan berätta om sina livliga drömmar, spola ner sina mediciner och hur han låter sig slukas av projektet.

Förutom Fionn Whitehead i huvudrollen som Stefan ser vi Will Poulter (Maze Runner), Craig Parkisson (Misfits), Alice Lowe och Asim Chaudry.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN