Mejla

Jan-Olov Andersson

Pernilla Wahlgren – stjärnan på slottet vi vet för mycket om

Publicerad:
1 av 5

Det finns egentligen bara ett fel med årets superkändis i ”Stjärnorna på slottet”:

Vet vi inte redan precis allt om Pernilla Wahlgren?

Till skillnad från TV 4:s ”Så mycket bättre”, där artisterna uppenbarligen börjar ta slut så att man i år panikartat har bjudit in varenda tidigare artist som varit med, är tillgången på de som kan platsa som Stjärnor på slottet betydligt större.

Det var egentligen bara under tionde säsongen man inte hade med någon riktig superkändis, någon som hela svenska folket har ett förhållande till. Det gick bra ändå, då några av deltagarna rök ihop med jämna mellanrum.

Säsong 1-9 var det tre män och två kvinnor, säsongerna sedan dess tvärtom, nu när vi går in i den 14:e säsongen är det åter majoritet för männen.

Spelar roll, Pernilla Wahlgren tycks ha energi för tio.

Hon turnerade under något år för utsålda hus med en ironiskt rolig show där hon vände in-och-ut på sitt eget liv. Hon bloggar, säljer kläder, pendlar mellan Stockholm och Spanien, har ständigt öppet hus för sina framgångsrika barn och kända föräldrar och dygnet runt filmas allt för den egna reality-serien som gått fem säsonger i Kanal 5. Genom dottern Bianca har vi till och med fått höra allt om Pernillas brist på ett sexliv.

Finns det över huvud taget något hon kan berätta i ”Stjärnorna i slottet” som vi inte redan känner till?

Eller så räknar SVT, kanske med viss rätt, med att deras lite mer åldersstigna publik på sådär 1,5 miljoner inte har tittat på ”Wahlgrens värld”.
Kanske räcker det att Pernilla sprider god stämning och får de andra att öppna sig. För deras liv och karriärer är inte lika uttjatade, hur de haft och har det privat har nog många tv-tittare inte alls koll på.

Dragomir Mrsic. Först känd som hårding på film och i tv. Har med åren även visat upp komisk talang. Har filmat mot Tom Cruise. Och har ett kriminellt förflutet som nog kan överraska somliga.

Julia Dufvenius Wollter. Inte bara duktig skådespelerska, utan också frispråkig. Under vårens tumult på Dramaten efter Josefin Nilsson-dokumentären, berättade hon om trakasserier och vägrade jobba kvar under den nuvarande chefen. Några veckor senare var han borta.

Måns Möller. Under några år tyckte jag att han försökte vara överdrivet rolig. Kunde knappt öppna munnen utan att dra ett (dåligt) skämt. Men han har mognat, både som komiker och människa. Har blivit något av en talesman för hur det är att vara pappa till ett barn med autism.

Björn Kjellman. Mångsidig skådespelare som behärskar alla genrer. Har trots alla stora roller, hållt låg profil privat. Mello-expert på, minst, samma nivå som Aftonbladets Tobbe Ek. Skulle det någon gång bli tyst runt Stjärnornas middagsbord, kan han alltid börja prata som Sven Wollter. Det är han oslagbar på.
Det här blir nog bra.

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:

LÄS VIDARE