Michael Nyqvists sista ord – en hemlig dikt

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Familjen visste ingenting.

Michael Nyqvist lämnade en hemlig sista hälsning till frun Catharina och barnen Ellen, 26, och Arthur, 21.

– Micke var så stolt över sina barn, sa kyrkoherde Olle Carlsson under begravningsgudstjänsten.

1 av 31 | Foto: Elvira Pihl
Frida Hallgren.

Dikten, som publicerades i dödsannonsen, skrev Michael Nyqvist i hemlighet och lämnade över till sin agent. Sedan bad han agenten att lämna över dikten till familjen efter hans död.

”Jag klev på tåget. Där satt ni i den vackraste kupén. Ellen Arthur Catharina. Jag vägrade släppa min biljett. Nu ses vi vid nästa station”, lyder texten.

Kyrkoherde Olle Carlsson inledde fredagens begravningsgudstjänst med att beskriva den gränslösa kärlek som Michael kände för sina barn.

”Så stolt över sina barn”

– Micke var så stolt över sina barn. Hade Ellen målat en teckning eller Arthur spelat in något på datorn var det ett mästerverk. När barnen flyttade till England bestämde ni er för att göra allt tillsammans. Micke tyckte att ni var som ett svanpar. Det är så tomt nu, sa han och fortsatte:

– Det enda viktiga för honom var familjen. Micke kom till jorden utan nån familj. Han bodde på barnhem. Han som inte hade nån familj fick en så stor familj.

Dog i fruns armar

Michael Nyqvists död kom plötsligt. Under gudstjänsten framkom att skådespelaren fick veta att han drabbats av lungcancer i februari förra året, men höll sig frisk i över ett år. Sedan hände något.

– Han är frisk till i år då han får lunginflammation under en filminspelning och dog i Catharinas armar, sa Olle Carlsson.

Publicerad:

LÄS VIDARE