Masked singer (tv-program)

Vem är Voodoodockan i ”Masked singer”? Här är alla ledtrådar

Ledtrådarna, låtarna och panelens gissningar – här är allt om Voodoodockan

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

I ”Masked singer” döljer sig kändisar bakom masker.

Det är upp till en expertpanel och tv-tittarna att gissa vem som döljer sig bakom masken.

Vem är Voodoodockan? Här är alla ledtrådar och gissningar.

Voodoodockan
Voodoodockan

Avsnitt 1:

Var inte med.

Avsnitt 2:

 • Låt: Icona Pops ”I love it”
 • Möjliga ledtrådar: Basketboll, tidtagarur, kors
 • Voodoodockans egen beskrivning:
  – Är man en voodoodocka så vet man allt om hämnd. Själv har jag gjort många illa under min karriär. Jag har alltid vetat att jag skulle bli en ledare och jag fick till och med leda den högsta beslutande församlingen. Det var inte så konstigt at jag började med sport, med mina förutsättningar. Basket blev min grej, och jag höll till och med på att hamna i ungdomslandslaget, jag var ingen blivande LeBron James skulle det visa sig, även om jag gjorde succé med en del av honom. Men så upptäckte jag musiken, jag gick från trumpetare i en blåsorkester till Anita Lindblom-tolkare i ett partyband, till syntpoppare med demo-karriär. Där föddes drömmen om ett liv på scenen. Till slut kom jag faktiskt med i nationalteatern. Då var livet en fest.
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Jag tror att det här var den svåraste hittills, jag tänkte kan det vara Thåström, men det kan det inte.
  Måns Zelmerlöw: Jag fastnade lite på det här med att gjort många illa, då kanske det är en fajter av nåt slag, Patrik Kristiansson (numera Klüft, reds anm) vet jag är lång i alla fall, sen var jag inne på The Mauler.
  Felix Herngren: Jag kände igen rösten, det är Gustaf Skarsgård, han spelar med i Vikings och han kan sjunga.
  Pernilla Wahlgren: Är det nån kristen, är det Runar?
 • En sista ledtråd:
  Var kommer du ifrån?
  – Det jag jobbar med nu är en del av det min hemstad är känd för.
 • Fler panelgissningar:
  Måns: Just nu står det mellan Alexander Skarsgård och Johan Wester.
  Pernilla: Det är en lång person och jag fick för mig att han gillar att hålla på med värja, så jag byter helt och gissar på E-type.

Avsnitt 3:

Var inte med.

Avsnitt 4:

 • Låt: Walk The Moon – ”Shut up and dance”
 • Möjliga ledtrådar: Styrka: Mångsidig. Svaghet: Skrämmande. Ser väldigt lång ut. Kommer ut på scen till låten ”Sound of da police”.
 • Voodoodockans egen beskrivning:
  – Jag och min dräkt är som gjorda för varandra. I den här dräkten får jag bjuda på den underhållning jag gillar bäst. Fullständigt otrolig rolig galenskap. Mitt voodoo-hjärta blir helt varmt när jag tänker på att jag är med i världens knasigaste program. Jag är född det året som p-pillret blev tillåtet i Sverige och Assar dök upp bakom ladan. Jag drömde om att bli veterinär och satte upp min första show på en djurpark. Det var när jag såg ”Månbas Alpha” som jag insåg att jag borde göra raketkarriär och sikta mot stjärnorna. Jag har varit på bio både med Björn Skifts och Kurt Olsson, men det var när jag klev på färjan som jag hamnade rätt. Jag drog på skidsemester också, men där mötte jag inte kärleken. En fast förbindelse som inleddes för tio år sedan blev en långvarig historia. I dag känns det nästan som en saga. Nu tänker jag hålla käften, så ni kan börja dansa.
 • Panelens gissningar:
  Felix Herngren: Det är en person som har väldigt bra fysisk, också lite äldre. Klart det är Dolph Lundgren.
  Nour El-Refai: Jag fick en känsla av att du var från Fagersta. Pelle Almqvist i The Hives?
  Måns Zelmerlöw: Jag är rätt övertygad om att det är en idrottare. Patrik Sjöberg. En annan Sjöberg var jag inne på, Rickard Sjöberg. Men det tror jag inte, jag satsar mina kort på Patrik Sjöberg.
  Pernilla Wahlgren: Jag slänger ur mig Måns Herngren.
 • En sista ledtråd: En domarklubba.
 • Fler panelgissningar:
  Felix Herngren: Det är Persbrandt. En annan gissning jag hade var Anders S Nilsson.

Avsnitt 5:

Var inte med.

Avsnitt 6:

 • Låt: Anna Bergendahls ”Ashes to ashes” och Amanda Bergmans ”Vintersaga”
 • Möjliga ledtrådar: Laboratorium, bag-in-box-vin, pizza, nöjespark med karuseller
  Hellenius: Du drömde om att bli veterinär, såg en rymdserie och ändrade dig och du har samarbetat med Kurt Olsson.
 • – Det ni inte ser är en voodoodocka som dansar samba inombords. Att sjunga är roligare än att skrämmas och det är min stora hemlighet. Jag hoppas att ni sitter fastnålade, för snart kommer jag avslöja ännu mer om mig själv. Voodoodockan är tillbaka, det känns nästan som svart magi att jag överlevt varenda fight. Jag var en missnöjd tungviktare en gång i tiden, både på jobbet och på fritiden, men nu har jag äntligen tagit kontrollen. Nu är det slutfestat. Det gick inte på en minut precis. Det tog mer än 180 dagar och jag har mitt på det torra i många bemärkelser. Mig äger ingen. En gång i tiden hade jag bara småslantar, nu har jag fått visa nya sidor och har kontrakt med världens största underhållningsföretag. Mitt liv är inte precis bäckmörkt (Beck-mörkt?).
 • Panelens gissningar
  Nour El Refai: Det här med p-piller att du föddes samma år säger mig att du är äldre, men nu tänker jag att du har varit väldigt överviktig och gått ner mycket i vikt, kanske varit med i ”Biggest loser”? Du är Runar Sögaard.
  Pernilla Wahlgren: Jag tror att han har levt ett tufft liv, jag gissar på skådespelaren Jens Hultén.
  Felix Herngren: Många ledtrådar ledde in oss på Persbrandt, ”Mig äger ingen” har han spelat med i, men sen kände jag rösten här ändå, jag fick en förnimmelse, är det Lasse Berghagen? Han är lång, gammal tungviktare, allt stämmer på honom.
  Måns Zelmerlöw: Det var mycket skådisledtrådar. jag tänker tungviktare, världens största underhållningsföretag, nån som har gjort många illa, nån som har spelat mycket badguy i film, har ni funderat på om Peter Stormare kanske är med i ”Masked singer”?
 • Fler ledtrådar, två sanna och ett falskt påstående:
  – Jag har fått benet krossat av ett sjölejon.
  – Jag har en tatuering som betyder slutet på allt.
  – Jag har tackat nej till en roll i Bond-filmen ”Casino royal”.
 • Ledtråd inför andra låten:
  – Jag önskar jag kunde styra spelet som jag brukade göra innan jag blev voodoodocka, men än är vi inte på andra sidan utan bara på gränsen. För även om det här är min värsta tortyr så hoppas jag att det hettar till nu när jag ska bjuda på en iskall historia.

Avsnitt 7:

 • Låt: Rasmus Seebachs ”Natteravn”
 • Möjliga ledtrådar:
  Styrka: Handlingskraftig
  Svaghet: Dramatisk
 • Ledtrådar från maskerad person som känner Voodoodockan: Sovjets flagga, basketkorg, kokosnöt, Barak Obamas självbiografi, en tekopp i fint porslin, en mobiltelefonsignal, en bordsfläkt, midsommarstång
  – Jag lärde känna Voodoodockan när vi gjorde ett rätt urspårat program. Jag är inte förvånad över förklädnaden. Det visade sig nämligen med tiden att han inte bara är den kanske roligaste människa jag träffat utan också en av de mest skrämmande. Jag tyckte att det var lite otäckt med alla hemska historier som han diktade ihop. Jag vet att Voodoodockan kan sjunga, för jag har hört honom agera dansbandssångare. Men egentligen kanske han borde spelat trummor för jag vet ingen som är så galet bra på att multitaska. Jag tror faktiskt att jag har Voodoodockan att tacka för några av mina häftigaste somrar, men också i och för sig några av mina värsta mardrömmar.
 • Panelens gissningar:
  Felix Herngren: Jag vet precis vem det var som pratade. Det var nån plågad svensk skådespel som blivit utsatt av denne danska demonregissör som har plågat livet ur honom i olika filmer. Här har vi Lars von Trier som står. Den ryska flaggan som var där, är det inte Dolph Lundgren, han var ju med i ”Rocky 4”-filmen.
  Måns Zelmerlöw: En skådis som jag vet är lång och som sysslat med sovjetisk serie på sistone är Stellan Skarsgård, ”Tjernobyl” var ju han med i.
  Pernilla Wahlgren: Jag tror att det är en actionfilmhjälte, han säger att han har gjort många illa och det kan man göra i actionfilmer, men det som gör mig förbryllad är rösten för den låter ganska ung. Men jag kommer inte vidare än så, så jag gissar verkligen på Jens Hultén.
  Nour El Refai: Det här med skräck, är det John Ajvide Lindqvist som skriver massa skräckromaner, han började som stå upp-komiker.
 • Fler ledtrådar
  Voodoodockan lämnar över en pergamentrulle med sin topplista över panelen till Felix Herngren. Han står på första plats, övriga panelen är tvåor.
 • Fler panelgissningar
  Felix Herngren: Kan det vara Christer Fant, han har varit med i ”Bonusfamiljen” som jag har gjort. Han är väldigt lång.

Avsnitt 8:

 • Låt: Shakira – ”Waka waka”
 • Möjliga ledtrådar: 
  Boxning, fotbollsspelaren Anders Svensson, en guldren.
 • Ledtrådar som Voodoodockan säger: 
  – Min relation till panelen har varit fantastisk från start. Jag trodde nog att Felix skulle känna igen mig, han och jag har ändå haft en kreativ relation. Jag har faktiskt blivit champion i en och annan musiktävling, även om det här inte är det jag gör bäst. Jag vet allt om hur man eliminerar så att det bli god underhållning. Och i en sån här tävling har jag säkert nytta av min idrottsbakgrund. Det är nästan som en besvärjelse. Jag ställer aldrig upp för att förlora. Och när min resa har blivit så här lång, då vill jag vara med hela vägen. Jag är lika laddad som inför en VM-final. Men vad som händer i kväll är ett oskrivet blad. Det här dramat, det kan sluta hur som helst. 
 • Panelens frågor:
  Felix Herngren: Har du sysslat med politik någonting? 
  – Jag har absolut varit en del av det politiska spelet. 
  Nour El Refai: Har vi någon relation till varandra?
  – Vi är närmare varandra än vad du tror.
 • Panelgissningar:
  Felix Herngren: Att vi har haft en kreativ relation... jag har jobbat med Zlatan en gång faktiskt. Men det finns en person faktiskt som jag tror att detta kan vara, som är riktigt lång, som jag har haft en kreativ relation med ett tag. Jag tror att det här kan vara programledaren för ”Parlamentet”, Anders S Nilsson.
  Nour El Refai: Jag har en väldigt lång vän som också är en kreativ person och som har jobbat med Felix. Jag tänker att det skulle kunna vara Björn Gustafsson. 
  Måns Zelmerlöw: Vi har tre nålar, och så är det Anders Svensson här. Någon jag vet att han hänger med och framför allt spelar padel med är trestegshopparen Christian Olsson. Sedan har jag ett annat spår. Det var mycket fokus på Sovjet förra veckan. Någon som spelade VM-final nämnde han också, VM-finalen 1991 mot Sovjet, det var någon som tog pucken i egen zon och avgjorde den och Sverige vann VM-guld, nämligen Mats Sundin. Och han är också jättelång. 
  Pernilla Wahlgren: Jag vill att det ska vara Jens Hultén.

Artikeln uppdateras kontinuerligt för varje gång nya ledtrådar nämns i programmet om vem som döljer sig under masken.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sommar-rea hos Gina Tricot – upp till 70 % rabatt på sommarkläder!

Gina Tricot

Publisert:

LÄS VIDARE

Så rundar TV4 coronareglerna i ”Masked singer”

ÄMNEN I ARTIKELN

Masked singer (tv-program)