Martin Melin rasar mot bildstöld på Instagram: ”Riktigt jävla förbannad!”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Martin Melin är den senaste i raden av kändisar som fått privata bilder stulna från sina sociala medier.

Bilderna har används på olika fejkkonton för att kontakta kvinnor och försöka locka dem att skicka nakenbilder.

– Mycket irriterande och vidrigt att han använder mina privata bilder för att lura andra människor, säger han till Nöjesbladet.

Nyligen råkade sångerskan Anna Book, 47, ut för att gamla bilder på henne användes av ett fejkkonto på Tinder för att locka dejtingsugna appanvändare till sin profil.

Den senaste i raden av kändisar som drabbats är Robinsonvinnaren och polisen Martin Melin, 51, som även han fått bilder stulna från sina sociala medier. Bilderna har sedan lagts upp på flera olika fejkprofiler, både på Instagram och på Facebook i syfte att kontakta olika kvinnor och bland annat lura av dem nakenbilder.

– Jag har blivit kontaktad av ett 10-tal olika kvinnor som uppmärksammat mig på att en person använder mina bilder i raggsyfte. Han har snott bilder både på mig och på mina barn och han utger sig även för att vara pappa till ungarna. Jag blir riktigt jävla förbannad när jag tänker på det, säger han.

1 av 2 | Foto: Carolina Byrmo / CAROLINA BYRMO / 85440
Martin Melin.

”Facebook låter bilderna ligga kvar”

Martin har försökt kontakta Facebook för att få ett stopp på detta men utan resultat. Det har inte gått att få tag i någon fysisk person på företaget som kan hjälpa honom och lösa problemet.

– Det finns fortfarande 5 - 6 konton ute där han använder mina bilder. Han utger sig inte för att vara mig utan använder bara mina bilder men det är ändå frustrerande att Facebook låter bilderna ligga kvar. Jag vill ha bort dem från fejkkontona omedelbart, säger han.

Han tycker att det är alldeles för lätt för vem som helst att ta bilder och använda dem i olika sammanhang och för olika syften.

– För mig hade det underlättat om exempelvis mitt konto på Instagram varit verifierat som en offentlig person. Då hade det varit lättare att bildgoogla mig och bedragare hade haft svårare att kunna använda mina bilder, säger han.

Det är inte första gången Martin råkar ut för bildstölder. Tidigare har hans bilder dykt upp på fejkkonton på dejtingsajterna Tinder och Match.com.

Nöjesbladet har sökt Facebook.

Publicerad:

LÄS VIDARE