De ersätter Alexander Bard i ”Talang”-juryn

Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén till TV4 – även LaGaylia Frasier slutar

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén tar över i ”Talang”-juryn.

Duon kliver in efter att Alexander Bard petats från TV4:s program – och nu står det klart att även LaGaylia Frasier slutar.

– Äntligen får vi in två som kan nåt på riktigt, jag och Bianca kommer mest sitta och titta på dem, säger David Batra om sina nya jurykollegor i ”Nyhetsmorgon” på TV4.

De nya jurymedlemmarna presenterades på fredagsmorgonen i TV4:s ”Nyhetsmorgon”. Då stod det klart att även LaGaylia Frasier, 59, slutar i ”Talang”-juryn. Sedan tidigare har det varit känt att Alexander Bard, 59, tvingats bort från uppdraget, bland annat på grund av kontroversiella Twitter-inlägg om Black lives matter-rörelsen.

Bianca Ingrosso, 25, och David Batra, 47, sitter kvar i juryn och får nu sällskap av artisten Sarah Dawn Finer, 39, och regissören och manusförfattaren Edward af Sillén, 38.

Finer: ’Talang’ ett tryggare koncept nu

– Äntligen får vi in två som kan nåt på riktigt, jag och Bianca kommer mest sitta och titta på dem, säger David Batra om sina nya jurykollegor.

– Jag känner mig väldigt trygg här. Vi kan olika saker och kan ta fram olika saker i människor och hitta olika saker hos människor. Nu är det här ett mycket tryggare koncept än vad det var för tio år sen när den här typen av program kom i tv, säger Sarah Dawn Finer i ”Nyhetsmorgon”.

Officiell pressbild. Edward af Sillén, Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och David Batra i ”Talang”-juryn.
Foto: Magnus Ragnvid
Officiell pressbild. Edward af Sillén, Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och David Batra i ”Talang”-juryn.

Edward af Sillén uppmanar talangfulla potentiella deltagare att söka till programmet.

– Det som jag tycker så mycket om med det här programmet är att det är så tydligt, kom in och underhåll oss, berör oss eller få oss att skratta så kommer ni få min röst, säger han i ”Nyhetsmorgon”.

Mello och Eurovision

Sarah Dawn Finer slog igenom i Melodifestivalen 2007 med balladen ”I remember love” och har också varit programledare för samma program 2016 och 2019. Hon har också varit programledare för SVT:s ”Så ska det låta”.

Edward af Sillén är manusförfattaren och regissören bakom otaliga succéföreställningar och shower som ”Pernilla Wahlgren har hybris”, Ola Salos ”It takes a fool to remain sane”, ”Art” och Tomas Ledin-filmen ”En del av mitt hjärta”. Han ligger också bakom manus och regi till Eurovision song contest 2013 och 2016. Tv-tittarna känner också igen honom, eller i alla fall hans röst, från kommentatorsbåset på Eurovision song contest där han har huserat sedan 2009, med undantag för de åren då han istället regisserat programledarna på scenen. Edward af Sillén är också aktuell i SVT:s frågesport ”Muren” som expert på nöje och underhållning.

Aftonbladet har sökt LaGaylia Frasier.

Foto: Björn Lindahl, Robin Lorentz-Allard
Sarah Dawn Finer och Edward af Sillén blir nya jurymedlemmar i ”Talang”-juryn.
Publicerad:

LÄS VIDARE