”Sugen på att skriva ny musik”

Kändisarnas glädjetips i coronatider: Plura Jonsson

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

▪▪ Världen håller andan och tummarna i karantän och med säkerhetsavstånd.

▪▪ Då rycker kändisarna ut med sina bästa tips för att hålla ett leende på läpparna och näsan över ytan.

▪▪ I dag: Plura Jonsson, 68, artist, Katrineholm.

Hur mår du och vad gör du just nu?

– Jag mår bra, ta i trä. Jag är lite förvirrad, jag håller på att lära mig en blodtrycksapparat. Men det är ingen fara. Jag har inte drabbats så hårt av den här epidemin, jag hade ändå tänkt att vara ledig så jag har varit på landet i flera månader och jag är fortfarande på landet. Så det är lite trädgårdsarbete och lite projekt på gång.

Vad gör dig glad just nu?

– Att våren är på väg. Fåglarna kommer, en del har börjat häcka redan. Sädesärlan har kommit, det blir man glad av. Tranorna har kommit för några veckor sen. Att se naturen vakna till liv, blommorna, gullvivor, blåsippor, vitsippor och alla påskblommor. Sånt blir jag glad av.

Men det där med blodtrycksapparaten du köpt, hur kommer det sig?

– Det var bara för att jag tänkte att jag skulle testa mitt blodtryck. Jag var inne på apoteket i ett annat ärende och såg den. Det kanske jag också blir glad av, ett bra blodtryck, säger han och skrattar.

Plura Jonsson
Foto: Henrik Montgomery/TT
Plura Jonsson

Vad är ditt bästa glädjetips till andra under den här speciella tiden?

– Man ska bara göra saker som man tycker är kul. Det gör jag. Jag försöker vara utomhus så mycket som möjligt, då flyger tiden iväg. Jag påverkas inte så mycket här på landet, det är ingen större skillnad mot om det är corona eller inte. Det är ganska långt till närmsta granne. Jag åker in och handlar ett par gånger i veckan i närmsta stad, Flen eller Katrineholm och försöker då att hålla mig… Följa de regler som gäller helt enkelt.

Kan dina fans hoppas på att du sitter och skriver ny musik också?

– Vi får se. Jag spelar med min son och hans polare och de vill jättegärna göra en skiva. Jag har sagt att ”javisst, jag ska bara skriva låtar först”, men det har jag sagt ett par år nu. Snart så ska jag väl sätta mig ner, jag börjar bli lite sugen nu. Jag har sagt javisst, men har egentligen inte varit sugen på att skriva låtar, jag har ju gjort så mycket låtar och förpestat tillvaron tillräckligt.

Det har du inte alls.

– Nej, det vore kul att testa och se var det hamnar.


Fler glädjetips från kändisarna hittar du här.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN