Bianca Ingrosso om sjukdomen: ”Det har lett till panik”

Av: Nils Lolk

Publicerad:
Uppdaterad:

Bianca Ingrosso har tampats med ätstörningar sedan hon var liten.

I ”Helt sjukt” berättar hon hur illa det var när det var som värst.

– Jag spydde så mycket att jag fick åka in akut, säger hon i programmet.

Bianca Ingrosso, 24, har sedan hon var sju år gammal haft ätstörningar. I ”Helt sjukt” väljer hon att dela med sig av sin svåra tid med sjukdomen bulimi.

– Jag minns att jag var sju år gammal. Vi var i Thailand med hela familjen och skulle plåta en familjesemester för en familjetidning. Jag skulle sätta på mig en bikini på stranden med mamma. Redan då kommer jag ihåg att jag grät och absolut inte ville. Jag höll in magen och var på mammas rygg för att täcka min kropp när vi plåtade, säger hon i programmet.

Hon berättar att hon växt upp med en utseendefixerad omgivning, där det skämtades om att inte äta för mycket ”för då blir man tjock”. Av det tror Bianca att problemen började.

Men kräkningarna började flera år senare.

– Jag tror att jag var 14 eller 15 och var hemma sjuk. Då spydde jag i tre dagar och märkte att jag gick ner i vikt. Sen blev det ett mönster som jag inte kunde släppa. Jag har alltid haft ångest när jag känt mig mätt. Det har lett till panik och att jag har känt mig instängd.

1 av 4 | Foto: TV4
Bianca Ingrosso i programmet ”Helt sjukt”

Fick åka till akuten

Det var inte förrän hon var 19 år gammal som alla i hennes närhet fick reda på att hon hade bulimi. Men det var först efter en traumatisk händelse för ett par år sedan som de märkte att hon hade allvarliga problem.

– Det var någon sommar för tre-fyra år sedan när jag spydde så mycket att jag fick åka in akut. Då fattade både de och jag att: åh herregud, vad är det jag håller på med?

Fram tills för ett år sedan hade hon stora problem med sjukdomen. Nu har det dock blivit bättre.

– Jag var jätte inne i min bulimi. Och jobbiga relationer, och jag är en väldigt känslosam person. Och att få omkring tusen kommentarer om dagen om att jag är vidrig, äcklig och ful. Jag spydde flera gånger om dagen. Det är mycket bättre idag dock.

Soldoktorns vädjan

Hon säger i programmet att trots hennes allvarliga problem att hon inte sökt professionell hjälp än.

Då flikar den andra gästen Mikael ”Soldoktorn” Sandström, 61, in med råd.

– Du måste få förtroende någonstans. Du har inte tid att inte ta dig tid med psykoterapeuten. De här grejerna, det är inget som jag gissar på, så här är det. Du kommer inte ifrån det, och du skjuter ett problem framför dig.

Nöjesbladet har sökt Bianca Ingrosso.

Publicerad:

LÄS VIDARE