Amanda Koskelas protest mot Simon Hermansson i ”Bachelor”

”Ett riktigt skevt kvinnoperspektiv”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Simon Hermansson planerade att göra en tatuering föreställandes en kvinna med hopsydd mun.

Det uppskattades inte av Amanda Koskela som protesterade på kvällens rosceremoni i ”Bachelor” genom att sminka en mun fylld av stygn.

– Det handlar om ett riktigt skevt kvinnoperspektiv, säger hon till Nöjesbladet.

Amanda Koskela reagerade kraftigt när hon fick veta att Simon Hermansson planerade en tatuering föreställandes en kvinna med hopsydd mun.

Efter att ha konfronterat honom under minglet i kvällens program av ”Bachelor” i Sjuan, förklarade Simon Hermansson att tatueringen symboliserar en jobbig period i sitt liv.

Men Amanda Koskela köpte inte hans förklaring och protesterade genom att dyka upp på rosceremonin med en hopsydd mun i smink.

Simon Hermansson ansåg i sin tur att tatueringen var självklar.

– För mig symboliserar den en otroligt jobbig tid i mitt liv, där jag inte vågade säga hur jag mådde för mina nära och känner. Jag har aldrig velat tysta en kvinna på något sätt, säger Simon Hermansson i programmet och fortsätter:

– Jag har hellre en vacker kvinna på min kropp än en karl. Jag är uppfostrad av världens vackraste kvinna, min mamma. Jag har en tatuering av henne på min insida av min arm, för hon är närmast mitt hjärta. Sedan har jag en jättevacker tjej i min dotter, som jag värderar högre än mig själv här i livet.

Koskela: ”Skevt kvinnoperspektiv”

Amanda Koskela säger till Nöjesbladet att det var vikigt för henne att reagera och få ge sin syn på tatueringsvalet.

– Att göra en kvinna som ska föreställa tystad, som jag antar att han tycker är sexig, klingar inte riktigt med den typ av kille som jag är intresserad av att dejta, säger hon.

Hon säger även att Simon Hermansson till en början inte kom med någon riktig förklaring, utan att det var efter att de diskuterat ett tag som han började prata om den jobbiga perioden i sitt liv.

– Då frågade jag honom varför det skulle bli just den här typen av tatuering och det ville han inte svara på. Ett motiv för en person måste få vara individuellt nånstans, men jag har verkligen svårt att få ihop det när det gäller en sexig kvinna som ska ha en nunna-prydnad på huvudet med tystad mun. Det går inte ihop för fem öre.

Enligt Amanda Koskela spelar det ingen roll att Simon säger att han älskar sin mamma och dotter.

– Av alla män och kvinnor som har skeva genusperspektiv, om man säger så, så älskar de nog fortfarande sina mammor och barn. Ingen kommer nog ifrågasätta det, men det rättfärdigar inte att man har ett sånt perspektiv som jag uppfattar att han har. Det handlar om ett riktigt skevt kvinnoperspektiv, helt enkelt.

1 av 2 | Foto: TV4
Simon Hermansson ansåg att tatueringen var självklar.

Hermansson: ”Alla har yttrandefrihet”

Simon Hermansson säger att han fortfarande inte har gjort tatueringen och inte heller vet om den kommer att bli av framöver.

Att Amanda valde att markera genom att dyka upp i rosceremonin med hopsydd mun är inte något som kommer att påverka hans tatueringsbeslut.

– Alla har yttrandefrihet och får göra vad de vill. Hon gjorde på det sättet för att visa sin ståndpunkt i det hela.

Kan du förstå att hon reagerade?

– Jag förstår att hon reagerar, men hon får faktiskt en förklaring och sen är det upp till henne att köpa den eller inte. Alla får tycka och tänka som de vill.

Du tycker inte att en sån tatuering symboliserar en skev kvinnosyn?

– För mig så symboliserar den inte nånting mot kvinnor, eftersom jag älskar kvinnor i alla former. Eftersom jag inte har någon dålig kvinnosyn så uppfattar jag inte det som det. För mig är tatueringen glasklar och betyder psykisk ohälsa.

Bachelor Sverige sänds måndag till torsdag på TV4 Play, Sjuan och C More.

Publicerad:

LÄS VIDARE