Många vinnarskallar i "Stjärnornas stjärna"

Av: TT

Publicerad:
1 av 5 | Foto: Jessica Gow/TT
Årets deltagare i "Stjärnornas stjärna" på TV4 tillsammans med programledaren Petra Mede. Står gör Nano, Jon Henrik Fjällgren, Amanda Winberg och Jessica Andersson. Sitter gör Nicke Borg, Petra Mede (programledare), Mapei, Elisa Lindström och David Lindgren.

NÖJE

Kommer tittarna att gilla Elisa Lindström som hårdrockare? Är Jon Henrik Fjällgren chanslös när han inte får jojka? Kan David Lindgren verkligen sjunga opera?

Frågorna är många när åtta artister ska göra upp om vem som är den största stjärnan i tv-programmet "Stjärnornas stjärna".

Bland årets deltagare finns det gott om vinnarskallar. Segrare i "Let's dance" och "Körslaget" tävlar mot vinnare av "Talang" och Melodifestivalen. Den med flest vinster i bagaget är dansbandssångerskan Elisa Lindström.

– Jag är en vinnarskalle, men jag ska ta en vecka i taget. Jag har ett stort stöd, många har röstat på mig i andra program, men de kanske inte kommer att gilla mig som hårdrockare? Jag vill inte säga för mycket, men jag kan se mig och David Lindgren i final, säger hon.

Sidekick till Petra Mede

Musikalstjärnan David Lindgren har även han siktet inställt på final.

– Det ska bli roligt att få sjunga i tv igen. Jag har ju mest synts som programledare de senaste åren. Jag vill visa publiken nya sidor, inte minst att jag kan sjunga opera. Men man får nog räkna med att jag även kommer att stjäla lite programledartid från Petra , säger han.

Artister står i kö

Första året tog dansbandsstjärnan Casper Janebrink hem tävlingen, andra året var det sång- och dansmannen Andreas Weise. Vem kommer att segra i år? Bli det en hårdrockare eller en schlagerartist?

– Dansbandsartister brukar det gå bra för, de har oftast väldigt trogna fanns som stöttar dem i allt, säger Petra Mede, som också berättar att artisterna står i kö för att få vara med i programmet.

"Jag får inte jojka"

Men inte alla står i kö för att får vara med. Jon Henrik Fjällgren har sagt nej både en och två gånger. Men efter mycket tjat blev det till sist ett ja.

– Jag kunde inte säga nej längre. Men tro mig, jag är väldigt nervös, säger han

Flera artister har chansen att få uppträda i den genre där de känner sig hemma – schlager, hårdrock och dansband – men Jon Henrik Fjällgrens hemmagenre saknas.

– Jag får inte jojka, tyvärr. Jag önskar att de hade jojk som genre, de har med den i den norska versionen. Det är inte för att få en fördel mot de andra som jag säger det, utan för att det är en del av Sverige och banne mig ganska svårt, säger han.

Som tur är känner sig Jon Henrik Fjällgren hemma också utanför jojken, genrerna musikal och visa är mammas gata för honom.

– Jag hoppas jag får vara med till dess att vi ska sjunga visor. Blir det den låt jag önskar, då kommer det att gå bra, säger han.

Publicerad: