Internutredning inleds i ”The Ellen DeGeneres show”

Tidigare anställda: Rasism och favorisering

Av: Rosanna Berg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tidigare anställda har berättat om upplevd rasism i ”The Ellen DeGeneres show”.

Nu görs en internutredning av ägaren WarnerMedia.

– Den där ”var snäll”-skiten förekommer bara när kamerorna rullar. Det är bara ett spel för gallerierna, säger en tidigare medarbetare till BuzzFeed.

Ellen DeGeneres.
Foto: ZUMAPRESS.COM / MEGA / TT NYHETSBYRÅN
Ellen DeGeneres.

Programledaren Ellen DeGeneres, 62, tv-program är känt för att vara generöst, snällt och sprudlande glatt.

Men tidigare anställda som arbetat med showen berättar någonting helt annat för Buzzfeed. De beskriver arbetskulturen som ”giftig”.

– Den där ”var snäll”-skiten förekommer bara när kamerorna rullar. Det är bara ett spel för gallerierna, säger en tidigare medarbetare till BuzzFeed.

Till sajten berättar en att den fått sparken på grund av ett läkarbesök.

En annan som jobbat med tv-showen i ett och ett halvt år berättar att hon själv sa upp sig på grund av flera rasistiska påhopp. En av manusskribenterna ska ha sagt: ”ursäkta mig, jag kan bara namnen på vita personer som jobbar här”, till henne på en jobbfest.

Inleder internutredning

Enligt en källa till Variety ska nu chefer från produktionsbolaget Telepictures och distributören Warner Bros. Television ha agerat efter uttalandena. De har skickat ut information till anställda om att ägaren WarnerMedia har involverat HR och en tredje part. Nuvarande - och tidigare anställda kommer att intervjuas om hur de upplevt tiden på arbetsplatsen.

”Hon behöver engagera sig bättre”

I Buzzfeed-artikeln framgår det att det är producenterna och cheferna som bidragit till missförhållandena på arbetsplatsen.

Men en tidigare medarbetare tycker att Ellen DeGeneres bär ett ansvar eftersom det är hon som är ansiktet utåt för showen.

– Om hon vill ha sin egen show och ha namnet på sin show, då behöver hon engagera sig bättre i vad som pågår. Jag tror att hon är omgiven av producenter som säger att: ”allt går bra, alla är glada”, och att hon då tror på det, men det är hennes ansvar att göra mer än så, säger en till BuzzFeed.

Foto: Michael Rozman / AP SCANPIX SWEDEN
Ellen DeGeneres.
Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN