Quincy Jones får rätt mot Jackson dödsbo

Vinner i rätten – får 77 miljoner kronor

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
1 av 3 | Foto: Brian Dowling / AP
Quincy Jones 2014.

Quincy Jones, 84, hävdade att han blivit lurad på pengar från Michael Jacksons dödsbo.

Nu vinner producenten i rätten – och får 77 miljoner kronor.

Efter Michael Jacksons död stämde producenten Quincy Jones, som producerade de bästsäljande albumen Thriller” och ”Bad”, hans dödsbo. Jones menade att han slutade få ersättning för musiken när popstjärnan dog och dödsboet tog över affärerna.

Nu får han rätt. En jury har dömt Jacksons dödsbo till att betala Quincy Jones drygt 77 miljoner kronor i royalties, skriver Variety. Det är mindre än de 250 miljoner kronor han krävde från början.

– Även om det inte når upp till hela det belopp jag sökte från början är jag väldigt tacksam över att juryn dömde till vår fördel. Jag ser det inte bara som en vinst för mig själv personligen utan för konstnärers rättigheter överlag, säger Quincy Jones i ett uttalande.

”Handlade aldrig om Michael”

Han fortsätter:

– Det här åtalet handlade aldrig om Michael, det handlade om att skydda det jobb vi alla gjorde i inspelningsstudion och arvet av det vi skapade.

Juryn menar att Jones inte fått ersättning för musiken som användes i dokumentärfilmen ”This is it” från 2009 och låtarna som spelats under hyllningskonserter till Jackson i Las Vegas.

Publicerad: