Tilde de Paula om varför hon lämnade ”Nyhetsmorgon”

Stressen ledde fram till TV4:s satsning ”Efter fem”

Av: Alex Hartelius

Publicerad:

När Tilde de Paula började uppleva sömnsvårigheter, stress och ljudkänslighet förstod hon att arbetssituationen var ohållbar.

I en intervju med Expressen säger hon att det var när idén till ”Efter fem” kom fram som mycket släppte.

– Jag gick i gång direkt. Det kändes i hela kroppen att jag ville det, säger hon.

Redan när Tilde de Paula, 46, var programledare för ”Let’s Dance” under våren förra året hade hon och maken Thomas de Paula Eby, 38, kommit fram till att hon skulle börja jobba mindre.

I en intervju med Expressen säger Tilde de Paula att beslutet berodde på att hon kände sig utarbetad och såg flera varningstecken som sömnsvårigheter, stress och ljudkänslighet.

– Jag tog bort uppdrag, jobbade mindre och lade mer tid på mig själv och efter ett tag började sömnen funka bättre igen, säger hon till tidningen.

Tilde de Paula.
Foto: Jerker Ivarsson
Tilde de Paula.

Tilde de Paula blev ännu tröttare

Tilde de Paula berättar att hon trodde att allt skulle bli bättre efter valsändningarna i oktober, och när hon hoppade av ”Nyhetsmorgon” på vardagarna för att endast köra ”Nyhetsmorgon söndag” så trodde hon att allt skulle vända. Men det slutade med att programledaren blev ännu tröttare.

– Jo, jag gjorde ”Nyhetsmorgon söndag” och det är ett vanligt heltidsjobb, men det var mycket lugnare än att sända ”Nyhetsmorgon” tre vardagar i veckan. I vanliga fall går jag in i hösten med en hel sommar av ”Hela Sverige bakar” i kroppen, men jag gjorde ju inte bakningen i somras. Redan i våras när vi satt och pratade om hur jag skulle jobba i höstas och framöver kom idén med ”Efter fem” fram och jag gick i gång direkt. Det kändes i hela kroppen att jag ville det.

Programleder ”Let’s Dance” till hösten

TV4:s nya aktualitetsprogram har inneburit ett intensivt arbete i inledningsfasen. När ”Let’s Dance” drar igång i höst kommer hon att få avlastning i några av ”Efter fem”-programmen.

– Å andra sidan vill jag sända "Efter fem" så mycket som det bara går, för det är en fördel att hela tiden vara med i nyhetsflödet.

Publicerad:

LÄS VIDARE