”Empire”-stjärnan klipps bort från serien

Jussie Smollett medverkar inte i slutet av säsongen

Av: Alex Hartelius

Publicerad:
Uppdaterad:

”Empire”-skådespelaren Jussie Smollet misstänks för att ha iscensatt sin egen misshandel.

Nu väljer kanalen Fox att skrota honom från de sista två avsnitten av säsongen.

”För att undvika ytterligare avbrott så har vi bestämt oss för att ta bort rollen som Jamal”, skriver Fox i ett pressmeddelande.

I slutet av januari rapporterades det att ”Empire”-skådespelaren Jussie Smollett, 36, blivit brutalt misshandlad.

När han gick ut från en restaurang i Chicago attackerades han av två maskerade gärningsmän som bröt hans revben, hällde blekmedel över honom och skrek rasistiska glåpord.

Men tidigare i veckan kom nya rapporter: Stjärnan hade gripits misstänkt för att ha iscensatt misshandeln och för att ha gjort en felaktig polisanmälan.

Nu väljer kanalen bakom tv-serien, Fox, att klippa bort den anklagade skådespelaren från resten av den pågående säsongen.

Jussie Smollett.
Foto: Willy Sanjuan / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Jussie Smollett.

Fox: ”Vill undvika ytterligare avbrott”

I ett pressmeddelande skriver tv-kanalen att samtliga skådespelarkollegor gått med på beslutet.

”Vi är också medvetna om vilken effekt den här processen får på skådespelarna och filmteamet som jobbar med serien. För att undvika ytterligare avbrott så har vi bestämt oss för att ta bort rollen som Jamal från de sista två avsnitten av säsongen”, skriver Fox.

TMZ skriver att flera skådespelarkollegor nu vill se Jussie Smollett sparkad från serien och att han äventyrat hela seriens rykte.

Sajten skriver även att skådespelaren själv ska ha dykt upp på inspelningen under gårdagen och bett samtliga kollegor om ursäkt, där han ska ha hävdat att han är oskyldig till brottet.

Polischefen Eddie Johnson säger att motivet bakom brottet ska ha varit Jussie Smollets missnöje över sin lön. Han påstår även att skådespelaren är ansvarig för hatbrevet som tidigare skickats till Fox Studios, riktat till just Jussie Smollets själv.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN