Leif GW Persson reder ut Pernilla Wahlgrens fiasko

Av: Jan-Olov Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Robert Eldrim
– Här sjunger jag ”Jag vill om du vågar”. Låten jag kom sist med i Melodifestivalen 2010. Men det gjorde ingenting. Mitt mål var mest att komma till final i Globen. Det var lite grann mitt försök att rädda den klassiska gammaldags schlagermelodin. Nu är det kört. Nu är det annan musik som gäller.

Här är en smygtitt på Pernilla Wahlgrens nya show.
Där hon gör tidsresor till 1980-talet. Och analyseras av Leif GW Persson.
– Han reder på ett väldigt roligt sätt ut varför det gick åt skogen för mig i Melodifestivalen 1991, säger Pernilla Wahlgren.

Under torsdagkvällen har Pernilla Wahlgren-showen ”Kort, glad & tacksam” premiär på Rival i Stockholm. En jubileumsshow som firar hennes 40 år som artist och 50 år på jorden och där hon ser tillbaka på sin karriär och sitt liv med självironisk humor.

Utsålt

Intresset har varit enormt. Den turné runtom i landet som drar igång efter några veckor i Stockholm, har bara blivit till fler och fler föreställningar, ända in i december. Flera föreställningar är utsålda.
– Det är helt galet. Men när jag nu gör en sådan här humorshow om mitt liv, är det förstås jättekul att intresset är så stort. Jag är väldigt glad och tacksam – och fortfarande kort (skratt).
Får vi se bakom kulisserna-bilder från föreställningen i Kanal 5:s ”Wahlgrens värld”?
– Självklart, tv-teamet är med från och till, jag ska iväg och filma direkt efter att vi har pratat färdigt.

Wahlgrens på plats

Under premiärkvällen är förstås övriga Wahlgrenare, som porträtteras i showen, på plats, utom Benjamin Ingrosso.
– Han har sett en av de provföreställningar vi haft inför publik. Men nu är han ju upptagen med någon annan liten tävling… (han tävlar i Melodifestivalen på lördag).
I showen medverkar, förutom en orkester, även Ola Forssmed, Hanna Hedlund, Kim Sulocki och Måns Nathanaelson. Det är han som spelar Leif GW Persson i en sketch.

Publicerad:

LÄS VIDARE