”Empire”-stjärnan misstänkt för falsk polisanmälan

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:
Jussie Smollett.
Foto: Willy Sanjuan / TT
Jussie Smollett.

”Empire”-stjärnan Jussie Smollett har gripits misstäkt för att ha iscensatt en misshandel – och för att ha gjort en falsk polisanmälan, skriver Washington Post.

Under torsdagen ska han förhöras.

Det var i slutet av januari som ”Empire”-stjärnan Jussie Smollett anmälde en misshandel. Han uppgav då för polisen i Chicago att gärningsmännen hällt blekmedel på honom, fäst ett rep runt hans hals och misshandlat honom så att han bröt revbenen.

Enligt Smollett, som kom ut som homosexuell 2015, ska gärningsmännen ha skrikit homofobiska och rasistiska ord under misshandeln och ropat: ”Det här är MAGA-land!” (Maga är en akronym för Make America Great Again).

Tidigare i veckan tog historien en ny vändning då två poliskällor till nyhetskanalen CNN uppgav att det framkommit nya bevis som tyder på att skådespelaren själv iscensatt misshandeln.

Under onsdagskvällen bekräftade polisen i Chicago att Jussie Smollett nu är misstänkt för att ha gjort en falsk polisanmälan och enligt polisens talesman Anthony Guglielmi har bevismaterial lämnats in till en jury, skriver Washington Post.

Enligt polisen framkom de nya bevisen sedan två bröder, misstänkta för misshandeln, gripits.

BBC rapporterar att den ena brodern är Jussie Smollets personlige tränare och att båda tidigare ska ha medverkat som statister i ”Empire”.

Tv-kanalen CBS Chicago har även fått tag på videomaterial som visar hur bröderna bland annat köper de skidmasker som ska ha använts under attacken, rapporterar BBC.

Efter gripandet uppges nu bröderna samarbeta med polisen i utredningen.

Jussie Smollett ska förhöras under torsdagen. Om han döms riskerar han antingen villkorlig dom eller mellan ett och tre års fängelse, enligt NBC Chicago.

Publicerad:

LÄS VIDARE