Claes Malmberg: Oldsberg ska ha sparken om han varit ett svin

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Claes Malmberg, 56, vet inte vad Ingvar Oldsberg gjort och inte.

Men han är tydlig med sin åsikt: har han gjort fel ska han inte jobba kvar på TV4.

– Om det visar sig att Ingvar Oldsberg har betett sig som ett svin ska han givetvis ha sparken, säger han.

1 av 2 | Foto: Andreas Hillergren / Andreas Hillergren
Claes Malmberg.

I spåren av MeToo har Ingvar Oldsberg fått sparken från Bingolotto. En internutredning visade på allvarliga arbetsmiljöproblem i produktionen och enligt källor som jobbat med Oldsberg tidigare har tv-profilen förminskat, förnedrat och mobbat människor på jobbet.

Nu ger vännen och tv-kollegan Claes Malmberg sin syn på saken.

– Svårigheten med det här är att jag inte kan ha en åsikt eftersom jag inte vet vad som har hänt. Men om det visar sig att Ingvar Oldsberg har betett sig som ett svin ska han givetvis ha sparken. Det finns väl ingenting att diskutera när det gäller det, säger han.

”Mig har han aldrig varit elak mot”

Malmberg har gästat Oldsberg i Binglotto flera gånger, men har själv inga dåliga upplevelser av arbetsmiljön.

– Mig har han aldrig varit elak mot, men det är klart att det är skillnad, jag jobbar ju inte med honom. Men om man på TV4 har ansett att det var så pass allvarligt får man väl utgår från att det var det då.

MeToo-rörelsen har gjort att Claes Malmberg fått upp ögonen för ett problem som är större än han hade trott.

– Jag har varit chockad över mängden sexuella trakasserier. Jag måste ärligt säga att jag inte har sett det i min egen vardag och inte i mitt yrkesliv heller. En viss gubbighet har jag väl kunnat se, men inte på det sexuella planet. Det kan väl låta som att jag är både blind och döv och dum men jag har verkligen inte sett, säger han.

”Är motbjudande”

Själv har han heller aldrig ägnat sig åt det.

– Jag bestämde mig tidigt för det. Jag kan sätta in mig själv i ett sammanhang. Det ska mycket till för att en 22-årig tjej ska bli intresserad av en 56-årig gubbe. Jag behöver inte ha så mycket inlevelseförmåga för att inse det. Det är väldigt lätt att ha en åsikt om sexuella kränkningar och det att det är motbjudande och hemskt.

Men MeToo-rörelsen har fått Claes Malmberg att tänka efter och förändra sitt beteende.

– Jag är inte lika aktiv längre på min arbetsplats, jag har inte lika mycket åsikter och säger inte lika mycket utan jag ägnar mig åt det jag ska göra. Jag backar undan mer än tidigare, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE