Skådiskollegornas attack på Ellen DeGeneres

”Alla älskar Raymond”-stjärnan Brad Garrett: ”Vet fler än en som behandlats fruktansvärt av henne”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter kritiken från sina anställda: nu går också skådiskollegor till attack mot Ellen DeGeneres.

Lea Thompson och Brad Garrett säger att det är ”allmänt känt” att hon behandlar folk illa.

”Vet fler än en som behandlats fruktansvärt av henne”, skriver ”Alla älskar Raymond”-skådespelaren på Twitter.

Han var gäst i Ellen DeGeneres, 62, pratshow sex gånger mellan åren 2004 och 2007, men nu sågar ”Alla älskar Raymond”-skådespelaren Brad Garrett, 60, pratshowvärden på Twitter, uppger USA Today. I ett inlägg där han länkar till en artikel om Ellen DeGeneres brev till personalen som arbetar på pratshowen och där hon ber dem om ursäkt för att hon inte sett arbetsmiljöproblemen som uppstått, skriver han:

”Sorry men det kommer från toppen.”

Han taggar ”Ellen Degeneres show” och fortsätter inlägget:

”Vet fler än en som behandlats fruktansvärt av henne. Allmänt känt”.

Brad Garrett, som spelade rollen som spelade karaktären Robert Barone, titelrollens ständigt deprimerade bror i komediserien ”Alla älskar Raymond” mellan åren 1996 och 2005 och därefter också haft huvudroller i komediserierna ”I nöd och lust”, ”Single parents” och ”I’m dying up here” går ut med sin kritik efter att en stor mängd medarbetare bakom kulisserna på Ellen DeGeneres populära pratshow har fört fram kritik mot såväl programledaren som programmets tre producenter och arbetsmiljön som de skapat.

Produktionsbolaget Telepictures och distributören Warner Bros har inlett en internutredning efter anklagelser om rasism och favoriseringar och även anlitat en utomstående part för att gå till botten med anklagelserna.

Brad Garrett, Peter Boyle, Patricia Heaton, Ray Romano och Doris Roberts i ”Alla älskar Raymond”.
Foto: TV 3
Brad Garrett, Peter Boyle, Patricia Heaton, Ray Romano och Doris Roberts i ”Alla älskar Raymond”.
Foto: Richard Shotwell / TT
Ellen DeGeneres.

I sitt brev till medarbetarna på showen har Ellen DeGeneres bett om ursäkt för att arbetsplatsen inte har haft den typ av miljö som hon påstår sig ha eftersträvat med högt i tak, att ingen skulle höja sin röst och att alla skulle behandlas med respekt:

”Uppenbarligen har något förändrats och jag är besviken över att det inte blivit så som jag ville. För det ber jag om ursäkt. Alla som känner mig vet att det är motsatsen till vad jag tror på och vad jag hoppats på för vårt program”, skriver programledaren i brevet.

Men i brevet tog Ellen DeGeneres inte på sig något eget ansvar för att folk har behandlats illa.

Den skarpa attacken från Brad Garrett har uppmärksammats i amerikanska medier och även skådespelarkollegan Lea Thompson, 59, känd från bland annat ”Tillbaka till framtiden”-filmerna, och tv-serier som ”Singel i stan”, ”Family guy” och ”Switched at birth”, stämmer in i hans kritik mot Ellen DeGeneres, som förutom sin pratshow också haft en karriär som skådespelare med bland annat komediserien ”Ellen”.

Under en Tweet från det amerikanska magasinet People där de skriver att Brad Garrett hävdar att det är allmänt känt att Ellen DeGeneres behandlat folk illa skriver hon:

”Dagens sanning. Så är det”.

Publicerad:

LÄS VIDARE