Christine Meltzer

Christine Meltzer om ryska Greta-attacken

Svenska tv-profilen: Det är sorgligt

Av: 

Linn Elmervik

NÖJE

Rysk tv visade klipp på Christine Meltzers parodi av Malena Ernman och påstod att det var Greta Thunbergs mamma.

Nu kommenterar Meltzer själv det bisarra tv-inslaget.

– Det är sorgligt att man på riktigt tror att det är Malena, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Programledaren Vladimir Solovjov kritiserade och hånade Greta Thunberg i den statsägda tv-kanalen Rossija-1 i början av oktober. Sedan satte han igång han ett tv-klipp som han påstod visade hennes mamma Malena Ernman.

I själva verket var det en parodi på operastjärnan som tv-profilen och komikern Christine Meltzer gjorde i Melodifestivalen 2010. I klippet framställs hon som en tillgjord operadiva och Solovjov säger:

– Vilken enastående familj…

Klippet fick stor spridning och när Meltzer gästade Aftonbladet Morgon för att prata om sin nya serie ”Parterapi” i Kanal 5 kommenterade hon det ryska tv-inslaget.

– Jag såg det och hörde om det och tänker att det där gjorde vi 2010, jag var programledare för Melodifestivalen och Malena hade vunnit. Det var något helt annat och vi skrattade åt det tillsammans då. Det är ju ett skoj, säger hon.

”Hon är helt fantastisk”

Hon fortsätter:

– Det är sorgligt att man på riktigt tror att det är Malena och Gretas mamma.

Christine Meltzer vill inte ge sig in i någon politisk debatt, men hyllar Greta Thunberg och uppmanar omvärlden att stötta henne.

– Det är en sådan lång diskussion om hur de gör med Greta Thunberg så jag kan inte ge mig in i det. Men kan vi inte bara bygga upp henne och göra det bästa av att hon är helt fantastisk?

Statsägd media har hånat

Efter Greta Thunbergs tal inför FN:s generalförsamling den 23 september har mängder av negativa kommentarer om henne spritts i ryska medier, i till exempel tidningarna Rossijskaja Gazeta, Izvestija och Komsomolskaja Pravda, samt i tv-kanalen Pjervij kanal, som alla står nära regimen.

Rysslands president Vladimir Putin har beskrivit den svenska 16-åringen som en person som utnyttjas av andras egenintressen och som en ”illa informerad tonåring”.


”Parterapi” har premiär på Kanal 5 och Dplay på söndag.

 

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

61 kändisar avslöjar: Här är våra bästa och värsta julminnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Christine Meltzer

Malena Ernman

Greta Thunberg

Ryssland