Pernilla Wahlgrens krav på SVT inför ”Stjärnorna på slottet”

Av: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Mamma Christina Schollin var med i en av de bråkigaste säsongerna av ”Stjärnorna på slottet”.

När Pernilla Wahlgren fick frågan att medverka hade hon bara ett enda krav på SVT.

– Att jag skulle få vara med folk som jag känner att jag orkar med, säger hon.

Den fjortonde säsongen av succéprogrammet ”Stjärnorna på slottet” har precis spelats in på Lejondals slott i Bro strax utanför Stockholm och visas på tv runt jul.

Pernilla Wahlgren, 51, är en av årets deltagare och hon hade ett enda specifikt krav på SVT för att ställa upp i programmet.

– Det var helt avgörande att jag skulle få vara med folk som jag känner att jag orkar med och vill umgås med. Man är ju ändå där i en vecka så kemin är jätteviktig, säger hon.

Historiskt så har det varit tjafs och bråk mellan stjärnorna i vissa säsonger av succéprogrammet.

– Jag förstår att det blir jättebra tv om det blir massa bråk som i mammas säsong. Men sånt orkar jag inte med. Så det var väl mitt enda krav. Jag vill vara med folk som sprider härlig energi, och det gjorde verkligen alla i år.

Samtliga deltagare på slottet i år:

1 av 5 | Foto: Anna Tärnhuvud/Aftonbladet
Pernilla Wahlgren.

”Blev massa bråk och tjafs”

Pernillas mamma Christina Schollin, 81, medverkade i ”Stjärnorna på slottet” 2008 tillsammans med Jonas Gardell, Staffan Scheja, Janne ”Loffe” Carlsson och Kjerstin Dellert.

– Hon hade ju ett ganska stökigt år när Gardell var med och det blev massa bråk och tjafs. Så hon tyckte nog inte att det var odelat kul. Min uppfattning är att hon tyckte det var ganska jobbigt faktiskt, säger Pernilla.

– Jonas var ju ganska provocerande och det blev väl någon konflikt där mellan honom och Staffan Scheja. Och jag såg något klipp där Staffan blev förbannad på Loffe Carlsson. Väldigt stökigt. Men i vår grupp var det helt konfliktfritt.

I årets säsong av ”Stjärnorna på slottet” medverkar förutom Pernilla Wahlgren även Björn Kjellman, 56, Julia Dufvenius, 43, Måns Möller, 44, och Dragan Mrsic, 49.

– Jag kände bara Björn innan och Måns och jag ”kändis-kände” varandra kan man säga. Vi hade träffats några gånger. Sen var det kul att träffa Julia för hon är min raka motsats egentligen. Det var väldigt härligt.

Vad kan vi förvänta oss av nya säsongen?

– Det blir väldigt, väldigt personligt och roligt och otroligt skrattigt. Det kanske man inte kan tro om Dragomir men han är väldigt skämtsam och fnissig. Det kändes superbra och man blir löjligt tight i en sån här grupp när man sitter och öppnar upp sig och umgås så intensivt.

”Stjärnorna på slottet” har premiär i SVT1 kring jul.

Publicerad:

LÄS VIDARE