Så ändrar corona Hollywoods festande

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
Uppdaterad:

HOLLYWOOD

Då: röd matta, kändisfotografer och cocktails.

Nu: internet, specialdesignad webbsajt och förinspelat tal.

I coronatider är det så Hollywood ställer till med fest.

Inbjudan damp ner i mejlboxen. Premiär på tv-serien ”Snowpiercer”, en längre version av koreanen Bong Joon-hos scifi-film från 2013.

Hollywoods första virtuella premiär lät spännande. I tider med påtvingad isolering dessutom ett välkommet avbrott i tristessen.

Inför tillställningen kom ett paket. Det innehöll två glas, en fickplunta i skinn, en chokladkartong och en utgåva av den franska serietidningen Le Transperceneige från 1982 som inspirerat den dystopiska historien.

Men det var inte såhär det skulle ha varit.

Bong Joon-ho  scifi-film ”Snowpiercer” från 2013 blir nu tv-serie.
Foto: Ahn Young-joon / TT NYHETSBYRÅN
Bong Joon-ho scifi-film ”Snowpiercer” från 2013 blir nu tv-serie.

Från början laddades det för ett stort party med en gästlista full av kändisar, levande musik och minglande med huvudrollsinnehavare som Jennifer Connelly och Daveed Diggs. Men när corona-viruset drog in över världen stod det redan för ett par månader sedan klart att en jättefest för att fira serien var omöjlig.

Lösningen blev arrangemanget i torsdags kväll.

Prick klockan sex drog premiären igång. Bara det var en upplevelse. Normalt börjar ingen Hollywoodpremiär tidigare än en timme efter utsatt tid.

Olika trick

Gästerna – eller passagerna som vi kallades eftersom ”Snowpiercer” utspelas ombord på ett tåg – möttes vid ”påstigningen” av ett förinspelat tal från Connelly. Hon följdes av Diggs som förklarade att efterfesten bestod av en rad tågvagnar där passagerarna kunde klicka in sig för att se olika former av uppträdanden. Bland dem fanns förstaklass-salongen där en bisarr bartender blandade drinkar, nattklubben där ett band spelade coverlåtar och en magivagn där en illusionist bjöd på olika trick.

Foto: Rebecca Cabage / TT
Daveed Diggs och Jennifer Connelly.

Om alltihop räcker för att hjälpa till att sälja serien återstår att se. Handlingen kretsar i varje fall kring ett minisamhälle ombord på ett tåg efter att en ny istid ödelagt världen utanför. Men tillvaron för de välbärgade skakas i grundvalarna när de fattiga i slutet av tåget iscensätter en revolution.

Redan på torsdag är det dags för nästa Hollywoodbolag att försöka toppa premiären på ”Snowpiercer”. Då rullar HBO ut ”Love life”, en komediserie med Anna Kendrick.

Också den bjuder på en virtuell efterfest.

Jag hade hellre gått på en riktig tillställning.

Men det är så här Hollywood partajar nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE