Hollywood-beröm öses över Lassgård: ”Otroligt generöst”

Umgicks med Matt Damon och Christoph Waltz på stort skepp

Publicerad:
Uppdaterad:
Rolf Lassgård hyllas av Hollywoodstjärnorna.
Foto: Lotte Fernvall
Rolf Lassgård hyllas av Hollywoodstjärnorna.

NÖJE

Rolf Lassgård är aktuell med Hollywoodproduktionen ”Downsizing”.

Och superstjärnor som Tom Hanks och Matt Damon hyllar svenskens insatser.

– Det är otroligt tungt och generöst av två så fantastiska skådespelare, säger Lassgård.

Det senaste året har Rolf Lassgård, 62, kommit Hollywood nära. Filmen ”En man som heter Ove”, i vilken han har huvudrollen, var nominerad på Oscarsgalan för både bästa utländska film och bästa smink.

Priserna uteblev den kvällen, men för Lassgårds del har det internationella rampljuset inte slocknat. Tvärtom lyser det bara starkare.

Förra året spelade han in ”Downsizing”. I den spelar han Jørgen Asbjørnsen, en norsk vetenskapsman som lyckas krympa människor till tolv centimeter.

Filmen har USA-premiär nu den 22 december men hyllningarna åt Lassgårds håll har redan börjat rulla in.

Hyllas för två olika roller

I en intervju med Nöjesbladet har huvudrollsinnehavaren Matt Damon, 47, sagt att svensken är briljant.

– Rolf är så skicklig och sätter varenda replik perfekt, sa Damon då.

Och som inte det vore nog har Tom Hanks, 61, som ska spela Ove i en amerikansk tolkning, sagt till Nöjesbladet att det blir stora skor att fylla eftersom Rolf var helt fantastisk i filmen.

– Det är otroligt tungt och generöst av två så fantastiska skådespelare. Hanks har jag inte träffat men beundrat mycket. Damon har jag ju träffat och han är otroligt generös och dedikerad till sitt arbete, säger Rolf Lassgård.

Om Christoph Waltz: ”Har mer Europa i sig”

Under den sista inspelningsperioden av ”Downsizing” befann sig hela gänget på en stort skepp som seglade runt Lofoten mellan de olika inspelningsplatserna. Då fick Lassgård umgås en hel del med de andra skådespelarna.

Bäst överens kom han med Christoph Waltz, 61.

– Det känns ju som att han har lite mer Europa i sig än de andra.

Vad pratade ni om?

– Det var ju precis innan det amerikanska valet så det var på tapeten. Det var ganska nervöst och Matt Damon var väldigt engagerad. Han hade otroligt mycket kunskap.

Tror du att de blev glada över utfallet?

– Nej.

Suktar inte efter Hollywood

Trots lovord från superstjärnor, Oscarsnomineringar och en ny premiär för dörren har Rolf Lassgård inte blodad tand för Hollywood. Han vidhåller samma inställning som tidigare.

– Jag har alltid sagt att sker det så sker det. Det var otroligt att hamna i ett projekt hos någon man beundrar. Alexander Payne (regissören ”Downsizing”, reds anm), jag menar fucking hell. Men jag har samtidigt vetskapen om att Martin Johansson eller Ove, de rollerna hade jag inte fått göra där. Jag är mer lockad av det jag får göra än att vara där.

Hur tror du att Tom Hanks kommer att vara i rollen som Ove?

– Det kommer att bli jättespännande. Han läser historien nu och försöker hitta en ny vinkel på det. Jag tror att han kommer att göra en fantastisk Ove.

Publicerad:

LÄS VIDARE