Bobby Womack har dött

Av: Erik Melin, Henrik Ståhl

Publicerad:
Uppdaterad:

Inspirerade rockband som Rolling Stones

1 av 3

Soulmusikern och låtskrivaren Bobby Womack har dött, 70 år gammal.

Han har inspirerat artister som bland annat Rolling Stones.

Bobby Womack dog under fredagen, men ytterligare detaljer är inte kända. Beskedet gavs av Womacks publicist Sonya Kolowrat.

Enligt Womacks syster avled han i sömnen men dödsorsaken är oklar, skriver TMZ.

Womack fick för två år sedan reda på att han led av Alzheimers och har också kämpat mot en rad hälsobesvär och sjukdomar, bland annat prostatacancer, diabetes och cancer i tjocktarmen, rapporterar AP.

Rolling Stones gjorde cover

Under 1960-talet upptäckte Rolling Stones Womack och han inspirerade också andra tidiga rockband.

Rolling Stones gjorde en cover på låten ”It's all over now”, som Bobby Womack skrev tillsammans med sin svägerska. Även Janis Joplin, George Benson och Chaka Khan har spelat in versioner av hans låtar.

Womack startade sin karriär med gruppen The Valentinos, som han hade med sina bröder. Han skrev låtar till artister som Aretha Franklin och Wilson Pickett och har även jobbat med Sam Cooke, Ray Charles, Sly Stone, Damon Albarn och Gorillaz.

Blev 70 år gammal

Efter en lång tid utanför rampljuset släppte han 2012 albumet ”The bravest man in the universe”. Så sent som i juli förra året besökte han Stockholm för en konsert på Cirkus.

”Womack har fortfarande en röst som kan få scendraperierna att fladdra”, skrev Nöjesbladets recensent Markus Larsson och gav framträdandet .

Bobby Womacks karriär sträckte sig över nästan sex decennier. Han blev 70 år gammal.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN