Anitha Schulman byter namn: ”Min släkt börjar med mig”

Av: Jakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:

Tack och hej Schulman.

Efter skilsmässan byter nu Anitha Schulman efternamn.

”Sista sommaren som Schulman. Så nice!, skriver hon på Instagram.

I december 2016 avslöjade Calle och Anitha Schulman att de går skilda vägar.

Anitha Schulman valde till en början att behålla sitt efternamn, men nu är det snart ett minne blott.

På Instagram avslöjar hon att hon efter sommaren kommer att byta namn – till Anitha Cleménce.

”Jag har valt Clemence eftersom det är mitt namn. Jag kom till Sverige från Indien 23 november 1980. Då har Clemens namnsdag. Mina föräldrar kallade alltid mig för Clemens hemma som ett smeknamn eftersom jag var så pojkflickig som barn. I och med att jag är adopterad har jag bara haft lånade namn. Från mina föräldrars till exmän. Det här är mitt namn. Det kommer jag bära livet ut och det känns bra. Punkt”, skriver hon på Instagram.

1 av 2 | Foto: Robin Lorentz-Allard
Anitha Schulman.

”Vill inte heta Schulman”

I en intervju med Klick tidigare i år berättade hon om namnbytet, och att hon även kommer lägga till det på sina barn.

– Jag vill inte heta Schulman, jag kommer att ta bort det på sikt men det är en omständig process eftersom man måste ändra på så många ställen, sa hon då.

– Jag tycker också det är en jämställdhetsfråga som få reflekterar över när man gifter sig och ger sig själv till mannen, då ska man bära hans namn. Sedan vips, när relationen är över då tas efternamnet tillbaka. Den som aldrig bytt efternamn förstår inte hur omständigt det är. Men så klart är det värt det. Adressändringen ska bara sluta upphöra först.

Eftersom det redan finns en svensk ätt med efternamnet har hon tvingats ta till en annan stavning, vilket förklarar varför namnbytet har tagit tid.

”Det blev alltså ett helt nytt namn som bara jag heter. Så min släkt börjar med mig. Coolt”, skriver Schulman, snart Cleménce på Instagram.

Publicerad:

LÄS VIDARE