Folkets stöd till Ingrosso: ”Så ställer man ett skåp”

Av: Josefine Holmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Benjamin Ingrosso är vidare till finalen i Eurovision – och sociala medier fylls av hejarop och kärleksförklaringar till den svenska artisten.

– Snyggt jobbat Benjamin Ingrosso, så ställer man ett skåp!, skriver artisten Magnus Carlsson på sin Instagram.

Benjamin Ingrosso klev på scenen i Lissabon som bidrag nummer 15 i den andra semifinalen i Eurovision. Uppträdandet gick som smort – och tog honom hela vägen till den stora finalen på lördag.

I sociala medier väller kärleksfulla hälsningar nu in.

Mormor Christina Schollin, som tidigare i en intervju med Aftonbladet sa att hon inte var ett dugg nervös, skriver ”Jaaaaa! Benjamin är i final på lördag!”, på sin Instagram.

Artisten och schlagerikonen Magnus Carlsson skriver: ”Snyggt jobbat Benjamin Ingrosso – så ställer man ett skåp! En massa lycka-till-sparkar till dig från mig inför finalen på lördag”.

Mark Levengood hyllar svensken: ”Benjamin!! Grattis, vi är så stolta”, och sångerskan Charlotte Perelli hejar på ”Wow!!!!! Han gjorde det!”.

Benjamin Ingrossos mamma, Pernilla Wahlgren, håller inte tillbaka när hon delar med sig av sin glädje på Instagram: ”Han gjorde det!!!! Lugn och trygg gick han upp på scenen och levererade som bäst när det gällde som mest!”.

”Du var så fantastisk”

Andra tittare och fans fyller på med hyllningar:

”Om inte Benjamin Ingrosso tar hem hela skiten så kommer jag hävda fusk”.

”Tack Benjamin Ingrosso – trodde inget annat”.

”Du var så fantastisk, jag är så stolt över dig Benji! Kärlek från Frankrike”.

”Svensk perfektion i Eurovision. De tar alltid detta på stort allvar”.

”Benjamin Ingrosso är en svensk Michael Jackson”.

Sverige har gått om Norge

Många användare på Twitter tippade på vilka tio bidrag de trodde skulle ta sig till final – och Sverige fanns med på de allra flesta listor.

Med till finalen följer även grannländerna Danmark och Norge.

Alexander Rybak, Norges tävlande, var favorittippad inför semifinal nummer två – men efter uppträdandet hade Benjamin Ingrosso gått om norrmannen i oddsen. Nu ligger Sverige femma och Norge sexa i spelbolagens odds för att vinna Eurovision.

Benjamin Ingrossos ”Dance you off” är Sveriges 58:e bidrag i tävlingen. Vi är ett av de mest framgångsrika länderna i tävlingens historia, och har vunnit vid sex tillfällen. Sverige är också det land som sedan 1974 sammanlagt fått mest poäng i tävlingen.

Publicerad:

LÄS VIDARE