Kalle Moraeus lämnade Biggest loser VIP: ”Det bästa jag gjort”

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Han tackade först bestämt ”nej” till ”Biggest loser VIP”.

Sen ångrade Kalle Moraeus sig – och ringde upp TV4 och bad dem ta honom tillbaka.

– Det är fan i mig det bästa jag har gjort i hela mitt liv, säger en nöjd Kalle Moraeus till Nöjesbladet.

Kalle Moraeus, 55, är en av de som visat mest kämpaglöd i ”Biggest loser VIP”.

Men i måndagens avsnitt av TV4-såpan tar det slut. Kalle Moraeus röstas hem.

– Just när man satt där, då blev jag nog lite sådär... njaaa.., säger Kalle Moraeus och muttrar till i telefonluren.

– Men jag fick stanna kvar så länge ändå, utan toppresultat eller ha vunnit några tävlingar. Så när jag satte mig i bilen och for hem kände jag mig skitnöjd med tiden som varit. Jag har ingen tävlingsnerv i mig. För mig var inte det det primära med att vara med. Det var att få hälsan tillbaka, och det har jag fått, så jag var inte bitter alls.

Tackade först nej

Det var dock nära att årets säsong kunde ha rullat utan Kalle Moraeus. När han först fick frågan valde han att tacka nej.

– Jag ändrade mig när jag hade pratat med folk. Jag insåg vilken möjlighet det ändå var och det passade dessutom bra i tiden. Efter några dagar ringde jag tillbaka och bad om att få vara med. Det är fan i mig det bästa jag har gjort i hela mitt liv, säger han med eftertryck.

När Nöjesbladet når honom på telefon har han precis avslutat ett träningspass. De verktyg han fick på slottet, har han hållit hårt i. Numera ser han till att även träningen får plats i hans hektiska schema. Och kosten är han mycket noggrann med. Efter ”Biggest loser VIP” började Kalle Moraeus läsa på om nyaste rönen kring ketogena dieter, som baseras på mycket fett och lite kolhydrater.

Lever strikt

– Det gick lika fort, om inte fortare när jag kom hem, i viktminskningen. Jag håller fortfarande de rutinerna. Just nu kanske jag inte befinner mig i det fruktansvärda raset av vikt, men jag tränar mycket och det handlar om att ligga still i vikten, säger han och fortsätter:

– Det har gått fruktansvärt bra. Nu är det bara för mig att vänta på skidåkningen, för det är min stora passion på jorden. Det kommer väl igång vid jul.

Hur strikt lever du? Kan du unna dig?

– Jag älskar champagne och det är klart jag unnar mig det. Maten har jag inte unnat mig. Jag har knappt ätit en kolhydrat sedan slottet. Där är jag hård.

Den kaloristinna julen närmar sig med stormsteg. Hur tänker du inför den?

– Jag ska inte ta någon paus då och julen är väldigt lchf-vänlig. Man får välja bort julgodiset, men jag är ändå ingen godisråtta. Jag är inte för läsk heller. Lite skinka, sill och lutfisk så är jag nöjd.

Hur är kontakten mellan dig och de andra deltagarna i dag?

– Jag har hållit kontakten med nästan alla. Fru Persson (Gunilla, reds anm) bor ju i Amerika och av naturliga anledningar ses vi eller pratar inte. Det har bara blivit så. Men vänner för livet blev man ju, allihopa, på något vis, säger Kalle Moraeus och avslöjar att han och Carl Jan Granqvist och Alexandra Zazzi planerar ett par projekt ihop.

– Vi ska ha lite föreläsningar och myspys med folk som vill höra vår story. Det verkar som att det finns ett väldigt intresse.

Vad händer annars framöver?

– Nu ska jag gå in i fas två och ta bort resten hade jag tänkt, eller åtminstone en ansenlig vikt till. Jag är inte riktigt i mål än.

1 av 5 | Foto: TV4
Kalle Moraeus i ”Biggest loser VIP”.

Det får inte gå för långt åt andra hållet heller?

– Det tror jag inte det kommer göra. Det låter lite töntigt, men mitt stora mål är att åka skidor vältränad. Sist jag åkte skidor vägde jag 118 kilo. Jag kom ju knappt av stadion hemma. Jag åkte nästan en mil varje dag med den tyngden och det var så jävla deprimerande. När jag såg första avsnitten blev jag nästan lite ledsen på mig själv att man släppt saker så långt.

Hur gick det så långt?

– Man vänjer sig vid sig själv. När man väl sätter igång fattar man att det inte går att leva så. Jag har också alltid mått bra, haft bra värden, inte varit sjuk. Men det är bara en tidsfråga när man väger så mycket.

Hur är det med knäna i dag?

– Jag har inte stött på någon patrull. Knäna är mycket bättre. Det är fantastiskt. Jag är supernöjd!

”Biggest loser VIP” sänds måndagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE