”Full patte” på turné i Sverige i höst

Publicerad:
1 av 3
Full patte.

I höst förvandlar syskonen Bianca och Tiffany Kronlöf sin rosade webb-tv-serie till en scenshow och ger sig ut på Sverigeturné.

– Det blir en feministisk antirasistisk hbtq-härlig explosion, säger Bianca Kronlöf.

Ett 90 minuter långt virrvarr av stand-up, musik och teater. Så lyder Bianca Kronlöfs beskrivning av hennes och Tiffany Kronlöfs scenföreställning "Slå pattarna i taket" med premiär i höst. Då sänds också den andra säsongen av deras tv-serie "Full patte" på SVT Play. Men föreställnigen blir inte en direkt iscensättning av tv-serien.

– Det blir inte heller de karaktärerna. Men vi har tagit känslan med oss. Gillar man den humorn kommer man att känna sig hemma i den här världen också, berättar Bianca Kronlöf.

Lockas av kabarén

Trots att Full patte nyligen uppträdde med stora delar av den svenska humoreliten på Eddie Izzards show i Globen känner de sig inte som en del av det svenska ståupp-kollektivet. Nu lockas de av kabaréns format.

– Det här är både en härlig kväll där man kan slappna av och bli road samtidigt som det ska vara ett knytnävslag uppåt.

– Det viktigaste budskapet för oss är alltid att vara normkritiska, att inte bara slå mot patriarkatet utan mot exempelvis rasism också. Vi vill bredda vår maktanalys, men vi vill också ha jävligt roligt medan vi gör det, säger Bianca Kronlöf.

På väg till Japan

Nu är hon och Tiffany Kronlöf på väg till Japan för att delta i en konferens för public service-organisationer från hela världen, inbjuden för att tala om hur man kan få direktkontakt med tittarna. Deras största nätsuccé är "Så jävla pk" som fick över 600 000 tittare på Youtube och ända sedan starten med "Full patte" har sociala medier varit ett viktigt sätt att nå ut.

– Jag älskar internet, alla med en dator kan se det du gör och sprida vidare. Känner man sig ensam som feminist, antirasist eller hbtq-person på en mindre ort finns gemenskapen på internet. Men kommer det en föreställning till en stad möter även publiken varandra, vi stärker och peppar varandra. Den feministiska och antirasistiska kampen är hård, men den är också väldigt väldigt rolig.

Elin Viksten/TT

Publicerad: