Trots hatet – kommer tillbaka till Eurovision

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Sissela Benn gör comeback i schlagersammanhang

1 av 3

Hon fick motta hat för sin roll som Filippa Bark i Melodifestivalen 2015.

Men nu gör Sissela Benn comeback i schlagersammanhang – inför Eurovision song contest spelar hon in en humorsketch med nostalgiska vingslag.

”Löslugg o 70-tals paltor för pytteroll i ESC-sketch. Lider postumt med alla som var gravida back then. Fy fan för tight sittande polyester”, skriver hon på sitt Instagramkonto.

”Jag kan säga att jag inte kommer inte att vara Filippa Bark och att min medverkan är väldigt, väldigt liten”, skriver Sissela Benn i ett sms till Nöjesbladet.

Petra Mede har berättat att det svenska teamet kommer att driva med tävlingen som fenomen, Felix Herngren är rekryterad för att producera sketcherna i samarbete med landets främsta komiker.

– Den här gången handlar det om Eurovision som fenomen och vad tävlingen betyder för svenskarna. Felix har fått i uppdrag att överträffa sig själv i förhållande till det uppmärksammade inslaget som hans bolag gjorde förra gången, har Eurovisions showproducent Sven Stojanovic sagt tidigare.

Sissela Benn är nu aktuell med nyskrivna pjäsen ”Blod och eld” av Liv Strömquist, Ada Berger och Erik Hjärpe på Malmö stadsteater.

”Efter det ska jag ha barn så då blir det lugnt på jobbfronten ett tag”, skriver hon i ett sms.

Publicerad:

LÄS VIDARE