Dwayne Johnson i topp på lönelistan

Av: 

TT

Publicerad:
Dwayne ”The Rock” Johnson.
Foto: Evan Agostini / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Dwayne ”The Rock” Johnson.

NÖJE

Dwayne ”The Rock” Johnson är världens bäst betalde skådespelare på herrsidan. Mellan den 1 juni 2018 och 1 juni 2019 drog stjärnan in 865 miljoner kronor på filmer och annan sidoverksamhet, och toppar därmed affärsmagasinet Forbes årliga lista.

I fjol syntes Johnson bland annat i filmerna ”Skyscraper” och ”Rampage”, och i höst är han aktuell med roller i ”Fast and furious”-spinoffen "Hobbs & Shaw" och kommande ”Jumanji:The next level”.

Andraplatsen på listan innehas av Chris Hemsworth, som bland annat synts i rollen som ”Thor” i ett antal Marvel-filmer, och på tredje plats hamnar Robert Downey Jr.

Gemensamt för alla tre är att deras filmkontrakt, utöver att ge dem en fast summa, också ger dem en del av vinsten som filmerna gör, enligt Forbes.

Fjolårets bäst betalde, George Clooney, hamnar utanför Forbes topp tio-lista den här gången. Stjärnan har tagit ett kliv tillbaka från skådespelaryrket på senare år, men lyckades i fjol ta sig upp i topp efter att tequilaföretaget han var med och startade såldes för en miljard dollar.

Publicerad:

LÄS VIDARE