”Empire”-stjärnan misshandlad i rasistattack

Jussie Smollett fick blekmedel hällt över sig

Av: Cornelis Rikken

Publicerad:
Uppdaterad:
Jussie Smollett.
Foto: Charles Sykes / AP
Jussie Smollett.

Gärningsmännen bröt skådespelarens revben och hällde blekmedel över honom samtidigt som de skrek rasistiska glåpord.

Nu ska ”Empire”-stjärnan Jussie Smollett skyddas av beväpnade livvakter dygnet runt.

Jussie Smollett, 35, har blivit brutalt misshandlad, rapporterar TMZ.

Det var i samband med att ”Empire”-stjärnan lämnade en restaurang i Chicago under måndagskvällen som två maskerade gärningsmän gick till attack.

Männen ska ha ropat rasistiska och homofobiska glåpord och sedan flugit på skådespelaren som ska ha försökt att försvara sig, men misslyckats.

Männen ska sedan ha fäst ett rep runt hans hals och hällt blekmedel över honom samtidigt som de ropade ”Det här är MAGA-land!” (en akronym för Make America Great Again, reds. anm).

Stjärnan ska med ett brutet revben själv ha lyckats ta sig till sjukhus där han sedan vårdades över natten. Han kunde lämna sjukhuset redan nästa dag men ska ha missat tisdagens inspelning av serien ”Empire”, uppger källor till TMZ.

”Du ska dö, din svarta b*gjävel”

En dryg vecka innan attacken ska Fox Studios i Chicago ha mottagit ett brev riktat till skådespelaren. I brevet hade någon skrivit ”Du ska dö, din svarta b*gjävel” med hjälp av utklippta bokstäver, vilket sidan ThatGrapeJuice var först med att rapportera om. På kuvertet stod även ”MAGA” skrivet.

Brottet rubriceras som hatbrott och utreds nu av Chicagopolisen som även ser över övervakningsbilder från platsen där misshandeln ägde rum. Det är ännu inte fastställt om det finns något samband mellan händelserna.

Erbjöds skydd av livvakter

På onsdagsmorgonen kunde TMZ rapportera att stjärnan bara dagar innan den brutala attacken hade tackat nej till de livvakter som tv-kanalen erbjudit honom efter att ha mottagit det hotfulla brevet.

Enligt källor som tidningen har varit i kontakt med ska han ha tackat nej då han kände att det inkräktade för mycket på hans privatliv.

Samma källor uppger att skådespelaren efter måndagens misshandel kommer skyddas av beväpnade livvakter dygnet runt, i alla fall så länge gärningsmännen är på fri fot.

Jussie Smollet kom ut som homosexuell i ”The Ellen DeGeneres show” 2015. Efter attacken har programledaren och flera andra stora stjärnor som Jada Pinket Smith, Janet Jackson, John Legend och skådespelarkollegan Grace Byers gått ut och visat sitt stöd på sociala medier.

Supermodellen Naomi Campbell riktar även en uppmaning till Chicagos borgmästare via Instagram.

”Chicagos borgmästare, snälla prioritera det här! Låt dem inte komma undan! ”, skriver hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE