Måns Zelmerlöw

Måns värvas av BBC

Leder brittiska uttagningen till Eurovision song contest

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Måns Zelmerlöw har värvats av BBC.

I vår kommer han programleda den brittiska motsvarigheten till Melodifestivalen.

– Det har gått så bra för Melodifestivalen de senaste åren så jag tror inte att att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, säger han.

Efter lång tid av dåliga resultat i Eurovision song contest storsatsar BBC nu på sin motsvarighet till Melodifestivalen, programmet ”Eurovision: You decide”.

Tv-bolaget har värvat Måns Zelmerlöw, 31, för att leda programmet tillsammans med den brittiska programledaren och komikern Mel Giedroyc, 49.

– Det ska bli vansinnigt kul. Det finns så mycket utrymme för att göra ”You decide” större i det här landet där det finns typ 70 olika talangjakter på tv som det går hur bra som helst för, säger Måns Zelmerlöw.

Sänds från Abbas seger-arena

”Eurovision: You decide” kommer att sändas den 7 februari från den klassiska arenan Brighton Dome där Abba vann Eurovision med ”Waterloo” 1974.

– Det känns att BBC jobbar för att få tävlingen populär här i England igen. Sen Terry Wogans tid (klassisk brittisk Eurovision-kommentator) har ESC setts som oerhört kitshigt, mer som bara underhållning än ett musikprogram. Så nu gäller det för mig att få britterna att förstå Eurovisions storhet som vi gör i Sverige, säger Måns och skrattar.

Idén med Måns Zelmerlöw som programledare i den brittiska uttagningen kom när han tillsammans med manusförfattaren och regissören Edward af Sillén kommenterade Eurovision song contest i Kiev i maj. De samtalade med BBC:s delegationschef och det ledde till att Måns suttit med i juryn som valt ut de brittiska tävlingslåtarna.

Finns en Eurovision-vinnare

– Jag tror att de gillade det som jag, Petra Mede gjorde och Edward skrev till Eurovision i Stockholm 2016. De sändningarna blev väldigt uppskattade i Storbritannien.

Så då överger du oss i Sverige och Melodifestivalen nu?

– Nej, det har jag absolut inte gjort. Men det har gått så bra för Melodifestivalen de senaste åren så jag tror inte att att någon tycker att det är fel om jag hjälper England lite på traven, säger Måns med ett skratt.

Kommer Storbritannien kunna ge oss en Eurovision-vinnare nästa år?

– Jag har varit med på lite artistauditions och hört låtarna. Det kommer vara ett bra år för ”You decide” och jag tycker absolut att jag har sett en ESC-vinnare här.

ANNONS EXTERN LÄNK

Pro behandlingar anpassade för hemmabruk - 25% på Swiss Clinic hos NordicFeel här

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Måns Zelmerlöw

Edward af Sillén

BBC

Eurovision song contest

Melodifestivalen

Storbritannien

Petra Mede